• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 12 °C

GAZETECİLER GÜNÜ

Fikri TAŞ

   GAZETECİLER GÜNÜ, Kamuoyunun, halkın, gözü kulağı olan, halkı aydınlatan gazetecilerin kutlanan özel bir günüdür.
   Gazeteciler günü, bütün dünyada farklı tarihlerde kutlanmaktadır. Bütün dünyaca ortaklaşa kabul edilen, kutlanan, GAZETECİLER GÜNÜ, 21 Ekim günüdür. Bunun yanında farklı tarihîlerde GAZETECİLER GÜNÜNÜ kutlayan ülkelerde vardır. Bizim ülkemiz, bütün dünyayla birlikte, aynı gün, 21 Ekim tarihinde kutlamadığı gibi,12 Arap ülkesi de GAZETECİLER Gününün, 28 Şubat günü kutlamaktadırlar.
    1961 yılında çıkarılan 212 sayılı yasayla basın mensupların bazı hakları güvence altına alınır. Bu hakları kabullenmeyen medya patronları, ülkede yayın yapan şimdilerde büyüklüğünü sürdüren 9 büyük gazetelerini üç gün kapatarak, boykot kararı alırlar. Gazeteciler sendikası, Basın adlı bir gazete ile3 gün sürekli yayın yaparak halkı gazetesiz bırakmazlar. Gazetelerinde, patronların, ülkenin yaşadığı ağır sorunlar karşısında suskunluklarını dile getirerek, eleştirirler.
    1961 yılından itibaren yalnızca ülkemizde 10 Ocak ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ olarak kutlanmaktadır.
    1980 askeri darbesi sonrası Kenan EVREN tarafından, Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım günü, ÖĞRETMENLER GÜNÜ olarak kabul edildi. Kutlanmaya başlandı.
     O tarihten itibaren 24 Kasım ÖĞRETMENLER GÜNÜ olarak kabul edilirken,10 Ocak tarihide 1961 tarihinden itibaren ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ olarak kutlanmaktadır.
    Her yıl olduğu gibi bu yılda, GAZETECİLER GÜNÜ, ilimizde gazetecilerle yakınlığı dostluğu olan tanıdık çevrelerle büyük bir duyarlılık içinde kutlandı. İlimizde Tunceli’de olmayan farklı illerde ülkelerde olan dostlarımızda, günümüzü unutmadan kutladılar.
   10 Ocak ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNDE DE, dostlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Aradılar, günümüzü kutladılar.  
   Sayın Valimiz, hemen her basın günlerimizde gösterdiği duyarlılığı, nezaketi, 10 ÇALIŞAN GAZETECİLER Günün dede gösterdi. Basın mensuplarını, çalışanlarını, yerlerinde, ziyaret ederek günlerini kutladılar. Gazetecilerin sorunları yanında, ilin sorunları da konuşuldu. Sayın Valimizin, ziyaretini gören halktan insanlar da ziyarete katıldılar. Sıcak bir ortamda, sorunlarını doğrudan Sayın Valimize ilettiler.10 Ocak, Aynı zamanda İDARECİLER GÜNÜ olduğundan, bizde Sayın Valimizin günlerini kutladık.
    Yazdan kalma güneşli günlerden, bir gün gibi. Güneş yatay bir açıyla parlak ışınlarıyla, kışın ortasında, bir YAZ havası estirirken. Gece de, kışın soğuk havasını estirmektedir. Şehir, büyük ölçüde yakın zamanda döşenen Doğal gazla ısınmaktadır. Pahalı kömürün, odunun yanında, Doğal Gaz büyük ölçüde rahatlamayı sağlamıştır.
    Doğayı koruyan, uykusunda örten, su kaynaklarını besleyen, büyük özlem duyduğumuz beyaz örtü kar, kışın, ortasında hala gelmedi. Karın mekânı Ovacık ta gazete bayimizi sık sık ararım. Kar yağdı müjdesini vermesini beklerim. Hala o sevindirici müjdeyi veremediler. Dağların zirvesindeki beyaz örtünün de çok ince olduğu, su kaynaklarını besleyecek ölçüde olmadığı, korkutucu bir kuraklığının gelebileceği endişesini vermektedir. Barajlar, her gün katlanacak ölçüde yaşamı daraltmış motorlu taşıtların egzozu, anlaşılan adım adım yaşamı sonlandıracak, korkusunu yaratmaktadır.
     Yoğun kar yağışı altında yürümeyi, kar yağışını, ben beyaz taneciklerini, pencereden, balkondan, hemen her yerden seyretmeyi çok özledim.
    Rahmetli babamın, annemin, ifadesiyle,
    BERFİ özledik.BERFİ.

Bu yazı toplam 3225 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim