• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 29 °C

BEKLENMEZDİ

Fikri TAŞ

 

  Bir önceki yazılarımdan birinde TUNCELİLERİN ÖNCELİĞİ OLMALIDIR. Yazımda, önemli bir kurumun başına bir yönetici atanacaktı. Belirleyici olan, iktidar partisinin ,il Başkanıydı. Tuncelili tanıdık bir ailenin mühendis çocuğu atanmak için başvurmuştu. Mersinde taziyeye gitmiştim. Ailesi gelip durumu taleplerini benimle paylaşmışlardı. İktidar partisinin Tuncelili olmayan Elazığlı il başkanını aradım. Konuyu kendilerine ilettim. Kendilerinin düşüncesin inde Tuncelili birinin atanmasının daha uygun ve haklı olacağını söylediler. Elazığ’dan, Bingöl, illerinde çokça üst düzey siyasilerin, aradıklarını, referans olmak istediklerini, kendilerinin, kabul etmediğini, Tuncelili birinin olmasını, istediklerini ifade ettiler. İl Başkanının, dediği gibi olmuştu. Tanıdık ailenin Tuncelili çocuğu, Tunceli AFFET MÜDÜRÜ olarak atanmıştı.
    Başarılı çalışmalarından dolayı, bütün Türkiye onu tanımıştı. İzmir depreminde, kısa sürede ekibiyle, birlikte deprem mahallin deydi. Bizzat, kurtarışlarını bütün Türkiye izlemişti. Aynı şekilde Adıyaman Depreminde de 2200 kişililik ekibiyle birlikte, vakit kaybetmeden orada olmuştu. Orda ki başarılarına da, bütün Türkiye tanık olmuştu. Yurt dışında ihtiyaç duyulan affet hizmetlerinde de görevlendirilmiş, görevini başarıyla yapmıştı.
    Adıyaman depreminde ilimiz Tunceli’de, sallanmıştı. Etkilenmişti. Zarar görmüştü. Buna rağmen deprem kapsamına alınmamıştı. Aynı Affet Müdürü, Ankara da, günlerce çabalayarak Tunceli’yi, deprem den zarar görmüş, iller, kapsamına aldırmıştı. Binin üstünde görevi başarıyla, yerine getirmişti. Onun içinde 81 ilin içinde en başarılı, Affet Müdürü olmuştu.
    Tunceli deki görevi süresince, hep koşturmuştu. Görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmıştı. Halkla, vatandaşla, sıcak ilişkiler kurmuş. Müdürlüğün kapısını vatandaşlara, sorunları olanlara, sonuna kadar açmıştı. Tunceli nin, halkını, coğrafyasını, kültürünü, insanını, yakında tanıyordu. Bu da başarısını artırıyordu
      Bu kadar görevini başarıyla sürdüren, Affet Müdürümüz, görevinden alınarak YALOVAYA atanmış, Tunceli’nin, deprem fay hatlarıyla kuşatıldığını affet bölgesinde olduğunu yetkililer, atamayı yapan bakanlıkta bilmektedir.Affet Müdürünün önemini yalnız Tunceli için değerlendirmiyoruz .Öne çıkarmıyoruz,Tunceli ,ve çevresindeki bütün iller,deprem bölgesi kapsamındadır.Bu kadar başarılı,,etkin,liyakatli bir affet Müdürünün, Yalnız Tunceli için değil komşu iller ,içinde önemli bir değerdi. Böyle bölgeyi yakından tanıyan, başarılı, deneyimli, bir yöneticiye, ihtiyaç varken, Depremlerin ,beklendiği,gündemde olduğu bir süreçte ,alıp başka bir ilde görevlendirmekte haklılık payı yoktur.,
    Bu  Tunceli ye, Deprem Bölgesine, yapılmış bir haksızlıktır .
    Sayın Valimize , yetkililere,arz olunur.
   

  

  

Bu yazı toplam 3783 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim