• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 20 °C

Altılı masanın “Vefalısı”

Altılı masanın “Vefalısı”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı masanın ortaklarından olan ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, geçtiğimiz haftalarda Dersim’e yaptığı ziyaret vatandaşlar tarafından sıcak şekilde kar

Dersim’e ve Türkiye’ye kaliteli bir siyasetin gelmesi gerektiğini belirterek iktidar ve muhalefete yüklenen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Dersim Belediye Başkanı adayı Veysel Güler ve ekibinin kent için projelerini samimiyetle hayata geçireceklerini söylemişti.

 

Türkiye başta olmak üzere Dersim özelinde hazırladıkları projelerin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalarının hazır olduğunu belirten Deva Partisi Dersim Belediye Başkanı Veysel Güler, kent insanın daha kaliteli yaşaması için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi.

 

whatsapp-image-2024-03-25-at-21-30-59.jpeg

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Dersim Belediye Başkan Adayı Veysel Güler, yaklaşan yerel seçimler öncesinde projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güler, yıllarca ihmal edilmiş kentin sorunlarını çözmek için vatandaşların kendilerine fırsat tanımasını istedi.

 

1972 yılında Hozat İlçesi’nde doğduğunu söyleyen Veysel Güler, uzun yıllar hizmet sektöründe çalıştığını belirterek, “Hizmet etmeyi çok iyi biliyorum. Belediyeler de hizmet işi olduğu için hizmet bizim işimizdir diyorum” dedi.

 

DEVA Partisi ile yollarının kesişmesine değinen Güler, “DEVA Partisi’nin kuruluş aşamasında bana teklif eldi. Genel başkanımızı 2002 yılından beri takip ediyordum. Ekonomi bakanlığı yaptığı dönemde biz kendilerinin sayesinde ciddi kazanımlar elde ettik. DEVA Partisi’nde siyaset yapmaya karar verirken düşündüm Cumhuriyet Halk Partisi, DEM diğer partiler hatta iktidar da kayyum adı altında burada belediyecilik yaptı. Ben buraya hizmet getirilmediğini gördüğüm için genel başkanımızın da teveccühüyle belediye başkan adayı oldum. Çünkü şehrimizin çok ciddi sorunları var. Onun için biz de kollarımızı sıvadık, projelerimiz hazırladık. İnşallah bunları halkımızın desteğiyle hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

“KENTİN ÖNCELİKLİ SORUNU DEPREM”

 

Kentin öncelikli sorununun deprem olduğunu kaydeden Güler, “Naci Görür hocamız ki ben buraya gelmeden İstanbul’da kendisiyle görüştüm. Kendisi hep söylüyor Tunceli’yi düşününce gece uykularım kaçıyor. Bir an önce müdahale edilmesi lazım diye. Depremle ilgili biz acil, belediyeyi teslim alır almaz Tunceli’de birkaç yerde kamping alanları kuracağız. Bunu hem turizm sektörü için kullanacağız hem de deprem anında vatandaşlarımızı oraya tahliye edeceğiz. İlk 3 ay içinde kuracağımız ekiplerle depreme dayanıklı olmayan binaları boşaltmamız gerekiyor. Çünkü ben 1999 depremini İstanbul’da, 6 Şubat depremini Hozat’ta yaşadım. Deprem bölgesine gittim. Oradaki acı tabloyu gördüm. Bu bizim başımıza gelmeden önlemini almamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“ULAŞIMI, TRAMBÜS İLE ÇÖZECEĞİZ”

 

Kentin ulaşım anlamda ciddi sıkıntı yaşadığının altını çizen DEVA Partisi Tunceli Belediye Başkan Adayı Veysel Güler, “Burada büyük güzel bir üniversitemiz var. Burada 10 bine yakın öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerimiz şehre gelip gidemiyorlar. Aktuluk tarafından yapılan TOKİ var. Orada yaşayan vatandaşlarımız da gelip gitmekte güçlük çekiyor. Bu sorunu ancak trambüs ile çözebiliriz. Bunun örneği Malatya’da var. Daha ucuz, uygun şekilde seyahat sağlanabilir. Bu projeyi hayata geçirdiğimizde öğrenciler yüzde 50 indirimli seyahat edecek. Yine 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ücretsiz olacak. İnşallah bu projemizi en kısa sürede hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

whatsapp-image-2024-03-25-at-21-31-00.jpeg

 

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Veysel Güler, seçilmesi halinde hayata geçirecekleri diğer projelere ilişkin de şu detayları paylaştı:

 

BARINMA SORUNU

 

Şehrimize ciddi turist akını var. Ancak barınma sorunu yaşanıyor. Bunu tam donanımlı kamping kentlerle çözeceğiz.

 

OTOPARK

 

Otopark sorunun çözmemiz gerekiyor. Buna ilişkin bir çalışma yaptık. Tunceli merkezde belediyeyi oradan kaldırmamız gerekiyor. Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılması lazım. Şehrin biraz dışında bir belediye binası yapılabilir. Şehirler arası terminalin merkezde olmasına gerek yok. Bunu merkez dışına taşıyabiliriz. Emniyet müdürlüğünün binası depreme dayanıklı değil. Yeni bir yer tahsis edilerek bahsi geçen alanı komple boşaltıp yeşil alan ve mesire alanı yapacağız. Yine bu alanda bir çocuk bir de yaşlılar kreşi yapmayı planlıyoruz. Yaşlılarımız huzurevlerinde insanların içine giremiyor. Bir dağın başında kendi kaderlerine terk edilmiş gibiler. Bu vatandaşlarımızı çocuklarla ve diğer insanlarla buluşturup gereken ilgiyi, alakayı göstereceğiz.

 

ARITMA TESİSİ

 

Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu üyelerinin karşı çıktığı arıtma tesisi projesi kapsamında 54 bin 900 ağaç kesilecek, yaban hayatı zarar görecek. Pülümür Çayı da zarardan etkilenecek. Bu projeye değil ancak yapılacağı yere karşıyız. Bunun taşınabileceği alanlar var. Partimiz konuya ilişkin meclisi soru önergesi verdi. Genel başkanımız da bunun takipçisi.

 

DERSİMSPOR

 

Dersimspor’un şu an bulunduğu durumdan hoşnut değilim. Dersimspor neden birinci ligde olmasın. Bizim güzel beyinlerimiz, yetenekli gençlerimiz var. Dersimspor’u birinci lige çıkarmamız lazım. Çünkü Dersim bir markadır. Bunu sadece futbolla sınırlı tutmayıp basketbol, voleybolda da belli bir notaya getirmemiz gerekiyor.

 

İSTİŞARE MECLİSİ

 

Yönetime geldiğimizde Tunceli İstişare Meclisi kuracağız. Bu mecliste muhtarlar, STK’lar meslek odaları ve gazeteciler yer alacak. Onlarla her projeyi istişare edeceğiz. Bu meclisten kabul görmeyen hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz.

 

GENÇ AY

 

Şehirde derece yapmış öğrencilerimizin tüm okul giderlerini kıyafetten, yeme-içmeye, barınmaya kadar tüm ihtiyaçlarını belediye olarak karşılayacağız.

 

YÖRESEL MAĞAZALAR

 

Kadınların bizdeki yöre farklıdır. Bizim yöresel ürünlerimiz var. Bununla ilgili kent lokantası kuracağız. Bu lokantayı da ben kendi cebimden yapacağım. Çünkü bu aynı zamanda benim mesleğim. Ev kadınları oradan bir gelir elde edecek. Kira, elektrik dertleri olmayacak. Ürettikleri ürünleri hem halkımıza hem de ilimize gelen turistlere sunup para kazanacaklar.

 

PARLAK FİKİRLER PROJESİ

 

İlimiz ciddi genç göçü verdi. Bu gençlere sahip çıkarak tekrar ilimize kazandırmamız gerekiyor. Belediye olarak gençlerimizin fikirlerini, projelerini bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Belediye olarak bunları kendimize ortak edip gerekli desteği vereceğiz. Haliyle göçü de engellemiş olacağız.

 

whatsapp-image-2024-03-25-at-21-31-00-1.jpeg

 

Konuşmasının son bölümünde tüm güçleriyle Dersim için çalışacaklarına vurgu yapan DEVA Partisi Tunceli Belediye Başkan Adayı Veysel Güler, “İnşallah Dersim halkı da bize destek verecektir. Daha önce kayyum atamalarıyla iktidar dahil tüm siyasi partiler belediyeyi yönetti. Tunceli Belediyesi borç batağında. Bizler projelerimiz merkezi hükümetten de destek talep ederek hayata geçirmeyi planlıyoruz. Ola ki merkezi hükümeti ikna edemedik o zaman elimizde daha güçlü bir argümanımız var. Sayın genel başkanımız 13-14 yıl bu ülkenin ekonomi bakanlığı, dışişleri bakanlığını yaptı. Avrupa’da dünyada tanımayan yok. Biz bunu Avrupa Birliği fonlarından Dünya Bankası’ndan alacağımız kredilerle yapabiliriz. Biz iddialıyız. Yeter ki halkımız bize fırsat versin. Ki sahaya çıktığımızda çok olumlu dönüşler alıyoruz. Genel başkanımız geçen hafta buradaydı. Genel başkanımıza halkımızın teveccühü çok güzel. Genel başkanımızın gönlünde, kalbinde Dersim farklı bir yere sahip. Tunceli’de 5 yıl belediyecilik yaparsak DEVA belediyeciliğinin ne olduğunu herkes anlamış olacak. Biz projelerimizle, kadrolarımızla hazırız. CHP, DEM, Komünist başkan da belediyeyi yönetti. Şehrin durumu ortada, iktidar partisi de kayyum vasıtasıyla yönetti. Hepsini gördü halkımız. Hemşehrilerimden ricam bize fırsat versinler. Biz bu hizmeti sunalım, hizmetkar olalım, projelerimizi hayata geçirelim. Artık ideolojik düşünceleri bir yana bırakmak gerekiyor. Buraya hizmet aşkı olan insanların gelmesi gerekiyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim