• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 15 °C

BEKLENEN YARIŞIN SONUNDA

Fikri TAŞ

    Yerelde, ulusal düzeyde, yapılan toplumsal her yarışın,seçimlerin, sonucu heyecanla beklenir. Yarışı, kazanan, ipi göğüsleyenler, sevinirken, kaybedenler üzülür.
   2024 Yerel Seçimleri, yerel seçimlerde olsa, ulusal düzeyde, yapılan büyük bir seçim havasında, tarihi bir seçim oldu. Ülkeyi, 22 yıl yöneten, bir parti, seçimleri kaybederken, 22 yıl muhalefette kalan, yapılan bütün seçimlerde, oylarını artıramayan, muhalefet partisi, seçimi kazanarak birinci parti oldu.
   Yapılan yerel seçimler, milletvekili seçimlerinden, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden, daha yoğun katılımcı, kavgacı, kanların aktığı, insanların öldüğü bir seçim oldu.
   Enflasyonun, hayat pahalılığın, işsizliğin giderek arttığı, dar gelirlilerin, emeklilerin, ekonomik sıkıntı yaşadığı ortamda, asgari ücretle maaşa bağlanan muhtarların seçimi, çok istenen, önem kazanan, kavgalı bir yarışa yol açtı.
    Şehirler, yerleşim yerleri, belediyenin, hizmetleriyle, yaşanır bir yerleşim yeri, şehirler, olurlar. Toplum için, şehirler için belediye seçimleri, çok, çok önemli seçimlerdir. Bu seçimlerde, öyle oldu. Sonuçları, yerelde, ulusal boyutta, heyecanla beklenen seçimler oldu.
    Hangi parti belediye başkanlığı seçimlerini, kazanırsa kazansın, devletin resmi bir kurumudur. Kurumun, belediyenin, hizmetlerinde, hayata geçireceği projelerde, devletin payı, ortak sorumluluğu, vardır. Olmalıdır da. 
    Büyük bir şehrin, belediye başkanı, şehrin yararına, çok büyük ve önemli bir proje hazırlar. Krediyi yabancı ülkelerden sağlar, Her şey hazırlanır. Ülkeyi yöneten yönetim, kendi partilerinden olmayan, muhalif, bir partili tarafından yönetilen büyük şehrin yaşamını kolaylaştıracak, bu önemli büyük projeye, izin vermez. Projeyi imzalamaz. Şehirde yaşamı kolaylaştıracak, bu büyük proje hayata geçmez. Bu hukuk devletine, yönetimine, yakışmaz, Şehirler, farklı siyasi insanların, ortaklaşa yaşadığı yerleşim yerleridir. Devlet, burada, ayırım, farklılık, yapamaz. Yapmamalıdır da.
      Sayın Valimiz, Tunceli’de, ilimizde, kısa sürede sergilediği başarılı çalışmaları ile Devlet adamlığı kimliğini, sorumluluğunu, taşıyan, ön yargısız, vatandaşları arasında, ayırım yapmayan, bir devlet adamıdır. Belediye seçimlerini, hangi siyası partinin adayı, kazanırsa, kazansın. Devletin, şehrin, önemli bir kurumu olan Belediye Başkanlığına, devletin desteğini sağlayacağına, belediye yönetimiyle, dayanışma içinde olacaklarına, inanıyoruz.
    İlimizin, belediye yönetimi, yeni seçimlerle, değişmiş olacaktır. Komünist kimliğiyle, kendisini, ilimizi, ünlü yapan MAÇOĞLU, şehrimizdeki yarışa katılmadı. Daha ünlü bir şehri tercih etti. Canı sağ olsun.
   Belediyemizin yönetimine, hangi siyasi düşünceyi paylaşan yöneticiler, başkanlar, gelirse gelsin, şehir halkının, ortak hizmet kurumudur. İlin bütün kurumları, dayanışma içinde olmalıdırlar.
   Mahallemizin, ALPDOĞAN Mahallesinin, çay ocağı işleten, yaptığı Türk kahvesi ile ünlü olan, sevilen muhtarı, Veli DEMİR, tekrar muhtarımız oldu. Takım elbiselerini, giymiş muhtarımız, seçim çalışmalarında yorulurken, şimdilerde de, kendisini tebrik etmek isteyenleri karşılamaktan yorulmuştur.                                                                                                                                                    Sayın Cumhurbaşkanı seçim sonucu yaptığı konuşmada,,’ siyasi farklılıklar gözetmeden,milletin iradesini,baş tacı ediyoruz.’Diyorlardı.
  Seçimin galibi DEMOKRASİDİR. Diyorlardı.
  Seçim sonuçları,ülkemize,şehrimize hayırlı olsun.

  

Bu yazı toplam 1232 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim