• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • Tunceli 7 °C

YENİ BELEDİYE YÖNETİMİNİ ZİYARET

Fikri TAŞ


   Yapılan yerel seçimlerde, bütün ülkede olduğu gibi İlimizin, belediye başkanları, yönetimi de, değişti. DEM ( Halkların, Eşitlik Ve Demokrasi Partisi) belediye Başkanlığı seçimini kazandı. Başkanlığa, partinin eşitlik ilkesini temel alan Eş Başkanlar, seçildi. Başkan, Cevdet KONAK, Tunceli Halkının yakından tanıdığı, İlin, tarihi ve en büyük ilçelerinden olan Hozat ilçesinde, iki dönem 10 yıl süreyle Belediye Başkanlığı yapmıştı. Deneyimli, halkla yakın, diyalogu, iletişimi olan, mütevazı, sıcak bir başkan. Bayan eş Başkan, Birsen ORHAN, öğretmenlikten gelmiş, meslektaşım.   
   Ziyaretçi yoğunluğundan, randevu alarak öğretmen meslektaşım Hüseyin Beyle gittik. Yakın zamanda, şehrin en güzel yerinde yapılan, Belediye sarayının, deprem sonrası, yapılan ölçümlerde, depreme dayanıklı olmadığı tespit edildiğinden, koca bina boşaltılmıştı. Bir sürü birimleri, çalışanı olan belediye yönetimi, çeşitli yerlere, mekânlara, dağılmıştı. Başkanlık makamı,  eski hükümet konağının karşısındaki Belediye binasına taşınmış, kiraları, su paralarını, yatırdığımız, muhasebe birimi, otobüs terminalinin üst katına taşınmıştı.
    Başkanların, makam yerleri ve çevresindeki birimler,20 günlük bir zamana rağmen, ziyaret etmeye gelen ziyaretçilerle, doluydu. Başkanlar, başkan yardımcısı ve çevresindeki görevliler, ziyaretçileri karşılamak uğurlamak için adeta koşturuyorlardı.
   Cevdet Başkanın, makamında,  boşalan koltuklarda, yer bulmuş, oturmuştuk. Ziyaretine gelen, bayan, ziyaretçi, başkandan, oğlunu, işe almasını istiyordu. Başkan çaresiz bir ifadeyle,’Bir önceki belediye yönetimi, ihtiyaç duyulan, personel alımlarında, belirlenmiş kotanın, ölçünün, iki katı personel almış. Personel fazlalığımız var. Elaman almamız mümkün değildir.’ Diyordu.
   Aralıksız ziyaretçi akını sürüyordu. Boşalan koltuklar, hemen doluyordu. Başkana soracaklarımı hemen sormalıydım. Onunda zamanı yoktu.
    İlk sorum, sosyal medyada, haber yapılan, DERSİM Belediyesi olarak isim değişikliği, oldu. Başkan, oturduğu makamın arkasındaki panoyu göstererek,’Tunceli belediyesi yazar. Belediyemiz, Devletin resmi bir kurumudur. Biz, isim değişikliği yapmadık.2019 yılında sosyal medyada yer almış bir ifadedir.’Dediler.
   Yerel seçimlerde, el değiştiren belediyelerde, en çok merak edilen, yeni yönetime, bırakılan, devredilen, bütçedir. Borçtur. Bizde merak etmiştik. Yeni Başkandan sorduk.’Ne kadar bir borçla devraldınız.’ Diye. Başkan,’Önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir dokümanı kamuoyunun bilgisine sunacağız.Paylaşacağız. Devraldığımız borç, yaklaşık 200 milyonun, üstünde bir borçtur. ‘Dediler.
    Belediyenin olanaklarının sınırlı olduğunu,buna rağmen halkın yararına olan hizmetleri, aksatmadan,yerine getirmenin çabası içinde olacaklarını söyleyen başkan,.’Şehir içi ulaşımda, halkın hizmetinde olan otobüslerin,giderlerini karşılamakta zorlanacağız.Halka sunduğumuz, 4 liraya sattığımız ekmek, bize 7 liraya mal olmaktadır.Yinede halk için hizmetlerimizi,sürdürmeye ,devam edeceğiz.’Diyorlardı.
   Halkın, esnafın merak ettiği önemli bir etkinliği, MUNZUR DOĞA KÜLTÜR Festivalinin yapılıp, yapılmayacağını sordum. Uzun zamandı yapılmıyordu. Hâlbuki kentimiz, ilimiz için çok önemli bir etkinlikti. Şenlikti. Yeni Belediye Yönetiminin, festivali, yapacağı algısı, toplumda oldukça yaygındı. Beklentiydi. Başkan, imkânları dâhilinde yapmaya çalışacaklarını, hatta ilçelerimizde,  yöresel, ürünleri, tanıtacak festivallerin, düzenlenmesini, örneğin, Çemişgezek in, ünlü dutu için düzenlenecek festivalde de orada olmak isteyeceklerini ifade ettiler. Bu önemli etkinlikte, ihtiyaç duyulan, kurumların desteğini almak için gerekli iletişimi kuracaklarını ifade eden, Başkan,’ Belediyemiz, devletin resmi bir kurumudur. Başta valilik olmak üzere bütün kurumlarla, diyalog içinde, hizmetlerimizi sürdüreceğiz. ’Diyorlardı.
   Ziyaretçi akını, yoğun bir şekilde sürüyordu. Başkanlar, çoğunlukla ayakta, ziyaretçilerini karşılayıp uğurluyorlardı. Yoğunluğa, yorgunluğa, rağmen başkanların yüzlerindeki gülümseme, sıcaklık eksilmiyordu.
    İl Genel Meclis üyeleri, ziyaretlerine gelmişlerdi. Yoğunluk vardı. İzin istedik. Bütün misafirleri gibi bizi de dış kapıya kadar uğurladılar.
   Yeni Başkanlar, halka, şehre, hizmet etmek için geldiklerini, yapacaklarını, söylüyorlardı.
    Başarılar diledik.

  
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 
   
   

Bu yazı toplam 568 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim