• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 21 °C

CHP’nin Pertek adayı için önseçim yaptı

CHP’nin Pertek adayı için önseçim yaptı
Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli’de il merkezi, 6 ilçe ve Akpazar belde belediye başkan adayını açıkladı.

Ancak Pertek ilçesinin adayı bir türlü açıklanmadı. 20 Şubatta YSK’ye aday bildirilmediği takdirde bu hakkını kaybedecek. İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir gibi büyükşehirleri dahi açıklayan CHP’nin Tunceli’nin Pertek ilçe adayını açıklamamasının gerekçesi anlaşılamıyor. Aylardır üzerine spekülasyon yapılan Pertek ilçesinde Pazar günü önseçim yapıldı.  Önseçim öncesi 1 aday adayı çekildiğini duyurdu.

ADAY AÇIKLANMAZKEN 1 ADAY ADAYI ÇEKİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli genelinde 8 adayını açıklamıştı.

İŞTE CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Tunceli Belediye Başkan Adayı: Ali Mustafa Çelik

Hozat:  Seyfi Geyik

Pülümür: Müslüm Tosun

Ovacık: Mustafa Sarıgül

Mazgirt: Ümit Tayhava

Akpazar Belde Belediye Başkan Adayı: Zeynel Yıldırım

İŞTE PERTEK ADAY ADAYLARI

1.    Dilek Gürsoy

2.    İsmail Arslan

3.    Hüseyin Can

4.    Ahmet Doğru

5.    Emine Esen

6.    Emrah Öner

ADAY ADAYI AVUKAT ÖNER ÇEKİLDİĞİNİ DUYURDU

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Pertek için adayını belirlemek için yarın ön seçim yapılacak. Aday adaylarından Avukat Emrah Öner, başvurusunu geri çektiğini duyurdu.

Avukat Öner sosyal medyadan şu açıklamayla çekildiğini duyurdu; “Demokratik yaşamın merkezi yereldir. Yerel yönetimlerdeki başarının tüm demokratik güçlerin birlikteliği ve uzlaşısı ile sağlanacağına olan inancım ve toplumcu belediyecilik anlayışıyla hep beraber daha yaşanabilir bir Pertek yaratmayı amaçladım. İlçemiz, Türkiye’nin genel görünümünü yansıtan bir örnek teşkil etmektedir ve bu nedenle gerçekleştirilecek her türlü yerel yönetim çalışması hem güzel ilçemiz için hem de ülkemizde ihtiyaç duyulan demokrasi ve barış ortamı için büyük bir öneme sahiptir. Bu ilkeler doğrultusunda önümüzdeki yerel seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan aday adayı olarak katıldığımı sizlere duyurmuştum.

Tarih boyunca Pertek, ülkedeki karanlık ellerin müdahale etmeye çalıştığı, kültürel zenginliğinin altının boşaltılmak istendiği bir alan olarak görülmüştür. Ancak bu ülkenin aydınlık yüzleri ise gerçek bir kardeşlik ve ortaklık zemininin inşa edilebileceği bir alan olarak görmüşlerdir. Son yıllarda Dersim genelinde Pertek nüfusundan daha fazla genç nüfusun yurt dışına ve diğer şehirlere göçmek zorunda kaldığı, umutların kurutulduğu, rant ve talan politikalarının ön plana çıktığı, menfaat odaklarının oluştuğu, ortak akıl zeminin kaybedildiği bir dönemde yerel yönetimlere düşen sorumluluk da hayati bir önem taşımaktadır.

Pertek ilçesi özelinde aday belirleme sürecinin, demokratik güçlerin birlikteliğine yönelik yaklaşımlar ve çalışmaların bireyselleştirilmiş ve dar bir alana hapsedilmiş yöntemlerle yapıldığını görmekten dolayı üzgün olduğumu ifade etmek isterim.”

Önceki seçim süreçlerinde demokrasi güçlerinin bir araya gelerek başarılı sonuçların elde edilmiş olmasının verdiği umutla çıktığım bu yolda toplumsal sorumluluğumu da gözeterek Cumhuriyet Halk Partisi’nin 11.02.2024 tarihinde yapacağı ön seçime katılmama ve aday adaylığından çekilme kararı almış bulunmaktayım.

Bugüne kadar tarafıma destek veren tüm arkadaşlarıma ve bir bütün olarak Pertek halkına minnettarım.

İnanıyorum ki Pertek’in aydınlık yüzleri, birleşerek ve güçlenerek ilçemizde toplumcu belediyecilik anlayışını yükseltecektir.

Unutmayalım ki, Pertek kazanırsa Dersim kazanacak. Dersim kazanırsa tüm ülkedeki barış ve demokrasi mücadelesi kazanacaktır. Bundan sonra da amacım bir Pertekli olarak bahsettiğim doğrultuda çalışmaya devam etmek olacaktır.”

 

PAZAR GÜNKÜ ÖNSEÇİMDEN İSMAİL ARSLAN SANDIKTAN 1. ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi’nin en sona bıraktığı adayı olan Pertek’te dün önseçim heyecanı vardı. 6 kişinin aday adaylık başvurusu olan Pertek Belediye Başkanlığı için 1 kişi başvurusunu önseçime 1 gün kala çektiğini duyurmuştu. Avukat Emrah Öner’in çekildiğini duyurduğu Pertek CHP’deki önseçim için CHP Genel Merkezi tarafından gözlemci olarak YDK Üyesi Özkan Tice görevlendirildi.

Önseçim saat 17.00 itibariyle sona erdi. Oyların sayılması sırasında aday adayları dışındakiler dışarı çıkarıldı.

İŞTE OY DAĞILIMI

Pertek’te bugün gerçekleştirilen önseçimde 389 üyenin oy kullanma hakkı vardı. 319 kişi oy kullandı.

Oyların 165’ini İsmail Arslan alırken,

Oktay Can: 107

Ahmet Doğru: 20

Dilek Gürsoy: 12

Emine Esen: 7 aldı.

7 geçersiz oyun sayıldığı önseçim sonrasında gerginlik yaşandı. İlçe örgütünün taraf tuttuğunu savunan bazı aday adaylarıyla yakınları, yönetimi istifaya çağırdı.

Bu önseçim sonuçlarına göre; CHP’nin Pertek Belediye Başkan Adayı İsmail Arslan olacak.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim