• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 23 °C

BAYRAMDA YAŞANANLAR

Fikri TAŞ


   Dini bayramlarda, özelliklede Ramazanda, bir aylık oruç tutmanın sonunda kutlanan RAMAZAN Bayramı, büyük bir sevinçle, özlemle beklenen, kutlanan, bir bayramdır. Üç gün, coşkuyla kutlanan bayram, hafta içi günlere denk gelip, kutlaması yapıldığında, genellikle haftanın diğer iki günüde, eklenerek bir haftayı, 9 günü bulur.9 gün bayram kutlaması yapılır. Bu yılda öyle oldu. Bayram tatili Dokuz gün oldu.
    Ramazan bayramının, diğer bir adı, Şeker bayramıdır. Çocukların, sevinç duydukları, özlemle bekledikleri bir bayramdır. Bayramda küçükler, bayram kutlaması için el öperler. Bayram harçlıklarını alırlar. Şekerlerini çikolatalarını alırlar. Bayram kutlama ziyaretlerinde, küsler barışır. Dostluklar, komşuluk ilişkileri pekişir. Bayram gibi bayram yaşanır.
    Bu yılda öyle oldu.9 günlük bayram tatili yaşandı. Hayat pahalılığın zirve yaptığı, yoksulluğun arttığı, günümüzde, bayramı, tatil yörelerinde kutlamak isteyenler, eski ucuzluk günlerinden, daha büyük bir katılımla yolları, lüks otelleri, plajları, yunan adalarını, işgal ettiler. Pahalılık, onları engelleyemedi. Yollar, kan gölüne döndü. Silahlı bir savaştaki kayıplar, kadar, onlarca, ölü, binlerce, yaralı arkada bıraktılar.
   Sürücü araçların, otomobillerin, dünyamızı işgal ettikleri günümüzde, yaşam için en büyük tehlike, tehdit, trafik kazaları oldu. Her gün katlanarak artan trafik canavarları, insan yaşamının, Azraili oldular.
    Bayramın, Arife günü, göksümde zaman, zaman aralıklarla hissettiğim ağrının nedenini öğrenmek için hastane acil servisine gittim. Hasta yoğunluğu olmasına rağmen, muayenem,  ,tahlillerim, çekimlerim,  geciktirilmeden yapıldı. Tahlil sonuçlarına bakılarak beni ANJU için yoğun bakıma aldılar. Anju yoğun bakımı, anju yapılmış, yapılacak, hastalarla doluydu. Aynı günün akşamı, anjum yapıldı. Doktor,’ temiz çıktı .’Dedi. Bizi yoğun bakıma yatırdılar. Kasıktan girilerek yapıldığından, Girilen yerde kanama olmasın diye 2,5 kg ağırlığında kum torbası konuldu. Dört saat kıpırdamadan yattık. Koldan girilmesi için yeterli tıbbı malzeme olmadığından, hastaya fazla acı, zorluk vermeyen koldan yapılamamıştı. Doktor, yoğun bakımdaki görevli personel, görevlerini, eksiksiz, memnun edici şekilde yapmışlardı. İkinci günü, taburcu olduk. Sağlıklı bir şekilde evimize döndük.
   Sağlığımızın yanında, anju tedavisinin hastanemizde yapılması beni çok sevindirmişti. Bunun müjdesini daha önceki yazılarımda vermiştim. Anju kalbi koruyan bir tedavi olduğundan, hastası çoktur. Hastanemizde, yapılmadığı yıllarda, hastalar, komşu illere hatta daha uzak büyük illere sevk edilirlerdi. Hastanın yanında, yakınları da çok zorluk çekerlerdi. Maddi kayıplar yaşarlardı. Artık o zorluklar kaldırıldı. Biricik hastanemiz, her gün şifa kaynağı, koruyucusu, olarak görevini eksiksiz sürdürmektedir.
    Hastane, acil serviste, tahlil sonuçlarını beklerken, bir ömür birlikte, arkadaşlılığımızı, yaşadığımız, kivramız, emekli öğretmen, HIDIR GÜLÜN eşini gördüm.’Hayırdır.’Dedim. ‘ Hıdır, böbrekleri için diyalize girdi.’Dedi. Kendisini göremedim. Hastaneden taburcu olduğumun ikinci günü, acı haberini almıştık. HIDIR GÜL, sonsuza dek aramızdan ayrılmıştı.
Cem evindeki veda töreninde, sevenleri oradaydı. Duyacak şekilde tabutuna vurdum.’HIDIR GÜL, güle, güle, git. Seni o gülen yüzünle, hep sevgiyle hatırlayacağız. Mekânın cennet olsun.’Dedim.
  Duydu.
 


  
  

Bu yazı toplam 754 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim