• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

ÜNİVERSİTEMİZİN REKTÖRÜYLE

Fikri TAŞ

 

  MUNZUR Üniversitemizin, bacasız fabrikamızın, Profesör unvanlı Sayın Rektörünü, makamında ziyaret ettim.
   Daha önceki ziyaretimizde, yeni gelmişlerdi. Bizim gibi hayırlı olsun demek, tanışmak için gelen, ziyaretçisi çoktu. Üniversitemiz, için Tunceli için yapabileceklerini, yapamayacaklarını, konuşamamıştık. Nezaketi, kültürlü sohbeti, Bizde olumlu izlenimler bırakmıştı.
    Bu ziyaretimizde, Sayın Rektörümüzle, kamuoyuna yansıyan, olumlu beklentilere yol açan, projelerini konuşmak, kendisinden dinlemek için ziyaret ettim. Her zamanki nezaketiyle, bize, yaklaşık bir saat zaman ayırdılar. İkram ettikleri, çaylarımızı, kahvelerimizi yudumlayarak, Elazığ ın ünlü ORCIĞİNDEN yiyerek, üniversitemizi, çalışmalarını, projelerini, konuştuk.
      Kamuoyunda, Üniversite, bizim, Tuncelilerin, fabrikaları, olmayan, İşsizleri çok olan Tunceli’nin, umudu, bacasız fabrikası, geleceği, olacaktı. Tunceli’nin, üniversitesi olduğu halde, İşsizleri çok olduğu halde, çalışanların, büyük çoğunluğu, daha önceki rektörler, tarafından, çevre illerden, özellikle Elazığ’dan, alınmıştı. Bu haksızca alımlar, kamuoyunda, sürekli tepkilere, eleştirilere yol açmıştı.
    Yeni, Rektörümüz, ilk ziyaretimiz de, de ifade etmişlerdi. Üniversitenin kazanımlarında,  Tunceli’nin çıkarlarını, eğitim, öğretimin yanında, ön planda tutacaklarını, hayata geçirecekleri projelerle de, istihdama, üretime, eğitimli elaman yetiştirmeye, katkıda bulunacaklarını ifade etmişlerdi.
   Personel alımlarında, aradıkları özelliklerin, vasıfların, yanında liyakate önem vereceklerini, ön yargılı, taraflı davranamayacaklarını ifade etmişlerdi.
   Üniversite için yaptıkları, ihaleleri, alımları, kamuoyuna açık ilanlarla yapmışlardı. İhtiyaç duydukları öğretim görevlileri için düzenledikleri alımlarda, aradıkları özelliklere, ölçülere uygun liyakatli tercihler yapılmıştı. 4 kişi Tuncelili, Tunceli’den, alınırken, Elazığ’dan İstanbul’dan, çeşitli illerden, hak edenleri de almışlardı. Daha önceki alımlarda olduğu gibi ön yargılı, referanslı, tercihler yapılmamıştı.
     Kamuoyunda büyük ilgi heyecan uyandıran, Valilikle birlikte ortaklaşa, hayata geçirmek istedikleri, İSTİHDAM PROJESİ, hazırlıkları, zaman alacağından, henüz oluşmamıştı.
   Sayın Rektörümüzün, Tunceli doğasının, zenginliğini, renklerini oluşturan, varlıklarını, endemik türlerini, halkın, üniversitenin, ortak çıkarları ile buluşturan projeleri, beni oldukça heyecanlandırmıştı.
   Uzak, Çemişgezek ilçesi dışında, bütün ilçelerde, hayata geçirilmek istenilen projelerinin olduğunu ifade ediyorlardı.
   Harika bir doğası olan Ovacıkta, arıcılık yapan,  arıcılara, destek projesini, hayata geçirerek, bal üretimini artırmak, ünlü doğasında yetişen REYHAN, bitkisinden insan sağlığına, yararlı bir içecek üretme, projesi, ilgi çeken, merakla beklenen bir proje, olmalıydı.
    Yüksek rakamlı, harika, doğası ile Ovacık benzeri PÜLÜMÜR ilçesinde de arıcılık projesini hayata geçireceklerini ifade ediyorlardı.
    Yüksek okullarının olduğu Pertek ilçesinde, fizik tedavi ünitesini kurarak, sağlık alanında da hizmet, vereceklerini ifade ediyorlardı.
    Yine ünlü doğaya sahip Hozat ilçesinde, hayvancılık yapan ailelere destek olacak, SÜZME YOĞURT projesiyle, hayvancılık yapan ailelerin elde ettikleri sütler, değerlendirilerek, süzme yoğurt, üretilecek, pazarlanacakmış.
  Bir sonraki gün gidecekleri Mazgirt ilçesinde, 80 dönümlük büyük bir alanda meşe, meşe ağacı yetiştirerek, günlük yaşamda ihtiyaç duyulan, kullanılmak istenen, alet sapları, üretilecekmiş. İlk kez duyacağımız, lgi çeken bir proje olmalıdır.
   Daha önceki, rektörler, tarafından, rektör konutu olarak kullanılan, geniş bir mekânı, Sayın Rektörümüz, kullanmayarak, üniversitenin, toplumun, hizmete sunmaktadır. Otelcilik okulunu bitirenlerin, staj yapmaları, kalabilmeleri için, üniversiteye, katkı sağlaması için, otele dönüştürerek hizmete sunmak istemektedirler,. Onun için bu projeyi hayata geçirecek otelcilere, çağrıda bulunmaktadırlar.
   Sayın Rektörümüzün hayata geçirmek istediği bir başka önemli proje, Özel Okul projesidir. Üniversite kan püsü içinde Dinar Deresine bakan tarafta boş, kullanılmayan, bir okulun, kurulabilecek büyüklükte, bir yapıyı, özel okula, tahsis edip, toplumun hizmetine sunmak istemektedirler. Bunun içinde Bir EĞİTİM Vakfının, iş adamlarımız, tarafından kurularak, okulu hizmete açmalarıdır. 
      Sayın Rektörümüzün hayata geçirmek istediği projelerdeki amacı, yörenin kalkınmasına, ekonomisine katkıda bulunmak, istihdam sağlamak, toplumu eğitimli kılmaktır.
   Her dalda, engin bilgiye sahip, birikimli, Sayın Rektörümüz, bir bilim adamı, kimliğiyle, birikimiyle, bacasız fabrikamızı, aydınlatmakta, umutlarımızı, güvenimizi artırmakta, pekiştirmektedir.
   Her zamanki nezaketi ile bizi uğurlayan, Sayın Rektör, iyi ki MUNZURUN, bacasız fabrikasına, atanmıştır.

  .

  

 

Bu yazı toplam 2344 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim