• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 29 °C

Eroğlu: “Dünyanın en güzel şehrini dünyanın en güzel insanlarıyla inşa edebiliriz”

Eroğlu: “Dünyanın en güzel şehrini dünyanın en güzel insanlarıyla inşa edebiliriz”
Ak Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamada, dünyanın en güzel şehrini dünyanın en güzel insanlarıyla inşa edebileceklerini söyledi.

Seçime kısa bir zaman kaldığını ifade eden Eroğlu, “İlimizin birçok sorunu var. Şehrimizin olası deprem konusunda yeterli hazırlığı yok. Sayın valimiz konteyner kentlerle bir takım hazırlıklar yapıyor ancak nihayetinde her an beklenen bir deprem bizleri endişeye sürüklüyor. Bu nedenle biz bu yılı depreme hazırlık yılı olarak belirledik. 4 bin konut sözümüz var. Bunun 2 bin tanesini acilen hiç konutu olmayan vatandaşlarımıza düşük, sabit faizlerle yapıp teslim edeceğiz. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

 

“TUNCELİ, HİZMET KONUSUNDA ŞANSLI OLAMADI”

 

Şehrin yıllarca yatırım, hizmet ve belediyecilik konusunda şanssızlık yaşadığını kaydeden Ak Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu, “Çok taahhütlerde bulundular çok projelerden bahsedildi ama bunların hiçbirisi gerçekleşmedi. Biz özellikle yol, altyapı, çöp sorununu çözüme kavuşturacağız. Katı atık bertaraf tesisiyle ilgili sıkıntılar var. Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu bu projeye karşı çıkıyor. Biz sayın cumhurbaşkanımızın eşinin açıkladığı şekilde sıfır atık politikasını baz alarak ilimizi sıfır atık projesiyle buluşturacağız. İnsanlarımızın sosyal dokusu, bilinç düzeyi buna çok uygun. Bu projeyi kısa zamanda uygulayabileceğimize inanıyorum. Gerekirse atık malzemeleri Elazığ Belediyesi ile anlaşarak oraya götüreceğiz. Kırmızıdağ Çevre ve Yaşam Platformu’nun bu haklı mücadelesinde yanlarında olacağız” diye konuştu.

 

whatsapp-image-2024-03-27-at-19-56-37.jpeg

 

“SOKAK HAYVANLARI SORUNUNU MODERN BARINAKLARLA ÇÖZECEĞİZ”

 

Kentte hayvanseverlik konusundaki bilinç nedeniyle beklenenin çok üzerinde sokak hayvanı bulunduğunu ifade eden Erkan Eroğlu, “Bu konuda insanlarımız çok duyarlı. Ancak bu yoğunluk toplum sağlığını tehlikeye attığı gibi hayvanlar için de sıkıntı. Biz bununla ilgili dünya standartlarında modern barınaklarla bu sorunu çözeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“İKİ ÇEVRE YOLU İLE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK, ŞEHRİN GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNACAĞIZ”

 

Kentin artık trafik yoğunluğunu kaldırmadığına vurgu yapan Ak Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu, “Bizim iki çevre yolu projemiz var. Birini Mazgirt köprüsünden Kavun üzerinden Marçik’e oradan da Pülümür yoluna bağlamayı düşünüyoruz. İkincisini de Pertek yol ayrımından Çiçekli- Cumhuriyet Mahallesi, Miskisağ-Sütlüce üzerinden Pülümür karayoluna bağlayacağız. Bu alanları belediye sınırlarına dahil ederek hem şehrin gelişmesine katkıda bulunacağız hem de trafiğin rahatlamasını sağlayacağız” dedi.

 

MUSLUKLARDAN MUNZUR SUYU AKACAK”

 

Dünyanın en temiz suyuna sahip Tunceli’de kireçli su kullanılmak zorunda kalındığını söyleyen Erkan Eroğlu, “Biz Munzur Suyu’nun halkımızın musluklarından umut olarak, bereket olarak akmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

whatsapp-image-2024-03-27-at-19-56-37-2.jpeg

 

“İSTİHDAM YARATACAĞIZ”

 

Tunceli’nin işsizlikle ilgili sorunları bulunduğunu dile getiren Eroğlu, “İstihdam sorununu, turizm, organik tarım ve hayvancılıkla çözmeyi hedefliyoruz. Belediyemizde istihdam edilen işçi sayısını arttıracağız. Bu konuda devletimizden pozitif ayrımcılık isteyeceğiz. Şehrimizden göç için değil insanların burada kalması için nedenler yaratacağız. Göç eden insanların hayalleri, umutları çalındı. Onların umutlarını tekrar yeşerteceğiz. Mücadeleci bir şehirde mücadelemize devam edeceğiz. Bu seferki mücadelemiz halkımızın refahı, huzuru, barışı, kardeşliği, demokrasi, hak ve özgürlükler için olacak. Kazanan Tunceli olacak” şeklinde konuştu.

 

“SİYASETİN SÖMÜRDÜĞÜ DEĞİL SİYASETİN HİZMET ETTİĞİ ŞEHRİN TEMSİLCİSİ OLACAĞIZ”

 

Artık siyasetin sömürdüğü bir şehir değil siyasetin hizmet ettiği bir şehrin temsilcisi olacaklarına vurgu yapan Eroğlu, "Halkımızın tamamının belediye başkanı olacağız. Bu konuda size sözümdür. Ayrımcılığa sıfır tolerans. Dünyanın en güzel şehrini dünyanın en güzel insanlarıyla inşa edebiliriz. Gelin hep beraber inşa edelim. Güzellikleri, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin yaşandığı bir şehir olsun. Çağrım budur” ifadelerini kullandı.

 

whatsapp-image-2024-03-27-at-19-56-37-1.jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim