• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 20 °C

Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Adil Gür anıldı

Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Adil Gür anıldı
10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren Mesut Mak ve Adil Gür Dersim’de mezarları başında anıldı, katliamcılar lanetlendi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’nde IŞİD’li iki canlı bombanın saldırısı ile 104 kişi yaşamını yitirmişti ve 400’ü aşkın kişi yaralanmıştı.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Mesut Mak ve Adil Gür, Dersim’de Atatürk Mahallesi’nde bulunan mezarları başında anıldı. Anmaya Mak ve Gür’ün yakınlarının yanı sıra Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Dersim’deki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

“BARIŞI HAYKIRMAK İÇİN ANKARA’DA YAN YANA GELDİLER”

Hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, “2015 yılında ülkede savaş ortamı vardı ve barış olsun diye Ankara’da miting yapıldı ve ülkenin her tarafından gelen insanlar Ankara’da barışı haykırmak için yan yana geldiler. Gaziantep’ten Ankara’ya gelen IŞİD çeteleri bedenlerini patlatarak yakın tarihin en büyük katliamını gerçekleştirdiler. Ankara’ya gelen insanların amacı savaşın durmasıydı ama 104 insanımız hayatını kaybetti bu katliamda. Özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesi 2015 yılında nasıl devam ettiyse bugün de devam ettireceğimizin sözünü veriyoruz” diye belirtti.

“MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

10 Ekim’de hayatını kaybeden insanların anısı önünde saygı ile eğiliyorum diyerek sözlerine başlayan Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, “Hayatını kaybedenlere vereceğimiz söz pratiğimiz olacaktır. Tek bir kişi kalana kadar tüm toplumsal kesimlerle bir araya gelerek mücadelemizi devam ettireceğiz. IŞİD zihniyetine ve faşizmin kurumsallaşmasını sağlayan AKP-MHP iktidarına karşı da mücadelemizi devam ettireceğiz. Barışın yolu bellidir, İmralı ile birlikte tüm topluma tecrit uygulanıyor” dedi.

“ÖLÜM VE GÖZYAŞI BU COĞRAFYANIN KADERİDİR”

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Adil Gür’ün arkadaşı Kamer Yoltay ise şunları söyledi:

“Ölüm ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi. 1937 yılında Ankara’da Gar binası yapılırken diğer taraftan Dersim’de ise 1937-1938 yılında Dersim Katliamı vardı. Dersim Katliamı’nda Adil Gür’ün dedeleri de öldürüldü. Dersim Katliamı’ndan yaklaşık 90 yıl sonra barış ve demokrasi talebi için Ankara’ya giden insanların içerisinde Adil de vardı ve o patlamada hayatını kaybetti.” Kaynak:Pirha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim