• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 29 °C

TIP BAYRAMI

Fikri TAŞ


   Her yıl, yeni yıl, yılbaşı dâhil, çokça, günler, önemli anlamlı günler olarak kutlanırlar. Milli bayramların yanında dini bayramlar, çeşitli dallarda, mesleklerde, çalışanların günleri, ülke çapında, bazı günlerde, dünya çapında kutlanır.
    14 Mart, tıp Bayramı da, ulusal düzeyde kutlanan önemli bir gün ve bayramdır. İl kez 1827 tarihinde, İstanbul’da, cerrah adı altında bir sağlık tedavi yeri hastane kurulur. İlk kez modern tıp eğitimine orada başlanır. İlk kutlama, 1919 yılında İstanbul’da yapılır. Sonrasında, günümüze kadar, TIP BAYRAMI olarak kutlanır. Dünya ülkeleri bu bayramı farklı tarihlerde kutlarlar.
   Dünya Sağlık günü, Dünya Sağlık örgütü tarafından 1948 yılında kurularak, kutlanmaya başlanır. Sağlık günü, sağlıkta hizmet veren çalışanlarının sorunlarının dile getirildiği, paylaşıldığı önemli bir gündür.
    TIP BAYRAMI, sağlığın can damarı olan tıbın, varlığını, modern tıp biliminin gelişmişliğini, modern cihazlara, sahip oluşunun, tıp bilimi düzeyinde yetişmiş, hizmet veren doktorların varlığının, sevincinin, yaşandığı paylaşıldığı, bir bayramdır.
  Sağlık tıp alnında hemen her gün yeni buluşlar, yaşanmakta, yeni modern cihazlar, hizmete girmektedir. Bu gelişmeler, insan sağlığını güvenceye alan koruyan yeniliklerdir.
    İlimizde, Sağlığımızın, güvencesi, hizmet vereni, hastanemizde de, sürekli yenilikler yapılmaktadır, Modern sağlık cihazlar hizmete konulurken, bu cihazları kullanabilen, eğitimli, unvanlı doktorlar, sağlık personeli, hizmet vermektedirler.
   Ankara’dan, buralı yakın bir dostum aradı. Tunceli’de, Bir yakını, kalp krizi geçirmiş. Acil, hastaneye kaldırmışlar. Hastanede anında,anju yapılarak , müdahale edilmiş., mutlak bir ölümden kurtarılmış. Yakın dostum.’ Yakınıma, hastanede anında müdahale edilmeseydi. üç damarı tıkalı kaybedecektik. Anju yapan sağlık ekibine, doktoruna, anju tedavisinin hastanemizde yapılmasını sağlayan Sağlık Müdürlüğüne, hastane Baş Hekimliğine, minnet borçluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Size de, köşenizde, Anju müjdesini verdiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum.’
    Hastanemizde anju tedavisi yapılmadığı yıllarda, zamanlarda hastaların başka illerdeki hastanelere sevki, hasta için aileleri için adeta işkenceydi. Maddi yıkımdı.
    80 yaş üstü hastaların, istemeleri halinde, evlerinde muayene edip tedavi edilmeleri de, modern çağdaş, yenilikçi bir sağlık hizmetidir.
    Hastanemizde, sürekli yeniliklerin yapılması,,personele çeşitli dallarda, eğitim verilmesi,eğitimli personelin, görev yapması,modern sağlık cihazlarının ,hizmete konulması,başarılı uzman doktorlarımızın ,hastanemizde ,görevli olmaları,hastalarımız,için,sağlığımız için sevindiren ,güven veren bir kurumumuzdur.
   Sağlık Müdürlüğümüzün, başarılı çalışmaları, yapılan yenilikleri, hizmetleri, basın aracılığı ile toplumla, paylaşması, toplumu haberdar edip bilgilendirilmesi, yeniklikçi, yapıcı, paylaşımlı bir,sağlık hizmetidir.
  Hastane Baş Hekimliğinin, sağlık hizmetlerini, başarılı bir şekilde organize etmeleri, ihtiyaç duyulan personeli,ve sağlık cihazlarını temin etmeleri, hizmete koymaları, hastanemizi başarılı, güvenli bir önemli kumrumuz yapmıştır.
   Tıp Bayram gününde, başarılı hizmetleri, hayata geçiren Sağlık Müdürümüze, Hastanemizi, sağlığımızın güvenli bir kurumu yapan Hastane Baş Hekimine, bütün sağlık çalışanlarına,
   Tıp Bayramları, kutlu olsun. İyi ki, varlar.

  

  

Bu yazı toplam 2008 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim