• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Tunceli 5 °C

BU YAZ SICAĞINDA

Fikri TAŞ


   MUNZUR GÖZELERİ, bizim, DERSİM Coğrafyasının, övünülecek en büyük değerlerinden, zenginliklerinden, kutsallarından biridir.
   Son yıllarda, bu kutsal mekânda, Munzur Gözelerinin, ünlü bol oksijenli suyunu, bütün dünyaya tanıtmak, Tattırmak, için MUNZUR A.Ş ortaklığında, su üreten, dağıtan bir fabrika kuruldu. Yüzlerce hissedarı, ortağı bir araya getiren bu önemli tesis, aynı zamanda bir istihdam kapısı da oldu.
    Kısa zamanda, yüzlerce hissedarı, üyesi olan, üretime geçen MUNZUR AŞ’nin ürettiği, MUNZUR SU, o kadar ünlendi ki, ülke çapında ünlendiği gibi, ülke dışında, yabancı ülkeler dede alıcı, müşteri buldu. MUNZUR SUYU içen, bir daha başka suyu, içmez oldu. Munzur SU, petini elinde tutan Vali’ O, kadar güzel kaliteli lezzetli bir su ki başka suyu içemez olduk. Gittiğimiz yerlerde, var mı diye soruyoruz.’ Demişti.
   Kutsal Mekânımızı, gözelerimizi, tahsis ettiğimiz MUNZUR A.Ş, Kısa sürede ülke çapında, büyük bir dağıtım ağı kurdu. Talep arttıkça da üretim tesislerini, sürekli modern cihazlarla yenileyerek, donatarak, büyüterek, üretimi artırdılar. Fabrikası olmayan Tuncel’inin istihdam sağlayan, tanıtan, ünlü fabrikası oldu.
   Bu yıl, Yaz Mevsiminde, daha önce yaşanmamış sıcaklar yaşandı. .Hala yaşanmaktadır. Su kaynakları, büyük ölçüde azaldı. Hatta kurudu. Uzun süren bayram tatilinde, Tunceli şehir merkezinde, MUNZUR Su, bulunmaz oldu. Evlerde kullanmak için talep gören 5 litrelik suyun yanında,0,5 lik içilecek suda, bulunmaz oldu.0,5 lik küçük sular, Lokanta kafeterya, benzin istasyonu gibi yerlerde, katlanarak satıldı. Fahiş fiyatları, dillere destan oldu.
    Kızlarım, eve 5 litrelik su almak için gitmişler. Hemen hemen bütün alışveriş merkezlerine, manavlara, bakkallara, sormuşlar. Bulamamışlar. Eve, yakın bir manavdan 18 litrelik su almak zorunda kalmışlar. Onu da yerlerde sürükleyerek eve getirmişler. Görünce üzüldüm.
   Su almak için uğradığım bütün su satan yerlerde, MUNZUR SUYUNU, bulamadım. Yerini, yabancı, ilk kez gördüğüm su markaları almıştı. MUNZUR SUYU, sıra kadem basmıştı. Yok olmuştu.
    Munzur yetkililerinden birine sordum.’ Hani siz fabrikayı, bırakın Tunceli’ye, ülkeye, hatta Yeddi düvele, su satacak kadar büyütmüştünüz. Ne oldu fabrikanıza, nazar mı değdi. Nedir bu yokluk. Dedim. İstemeye istemeye, konuştu. Oda tepkiliydi. ‘4 gün kapanırsa, üretim yapmazsa, sonucu bu olur. Talepler karşılanamaz. İşçiler, bayramda, ‘Tatil, hakkımızdır. Bayram tatili yapacağız .’Demişler. Fabrika yönetimi de, önceden gerekli tedbiri almadan, gerekli stokları yapmadan, dönüşümlü tatili, hayata geçirmeden, tüm işçileri, bayram tatiline çıkarmış. Herkes bayram tatiline çıkınca da, fabrika, 4 gün üretim yapamadı. Üretim yapılmayınca da, beklenmeyen, sıkıntı yaşandı.’ Dedi. Nerdeyse kuraklığın yaşandığı, suya çokça ihtiyaç duyulduğu, bu mevsimin ortasında, bu keyfilik. MUNZUR A.Ş ye hiç yakışmadı.
     Ülke genelinde, temel ihtiyaç ürünlerini, üreten her hangi bir fabrikanın, bayramda, üretimini durdurup, fabrikayı kapatabileceğine ben inanmadım. Sorduğum insanlarda, inanmıyorlardı. MUNZUR SU, hele hele bu yazın beklenmeyen sıcaklarında, suya, en çok ihtiyaç duyulan bir zamanda, kapısına 4 gün kilit vuran bir ilk fabrika olmalı.
     Övündüğümüz MUNZUR SU, büyüklüğüne, ünlülüğüne, gölge düşürmüştü.
     +   +   +
     Her iki ünlü vadimizde yetkili ekipler tarafından, sürdürülen, denetimler, uyarılar, sevindirici haberler oldu. Sürekli olması daha çok sevindirici olacaktır.

Bu yazı toplam 3233 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim