• BIST 9889.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 29 °C

TFF’nin hukuku değil, sahanın hukuk kazandı

KENAN KANDİL

Dersimspor - Bismil 1936 GSK BAL müsabakasında rakip Bismil sporlu bir futbolcunun saha içinde çıkardığı tahrik edici olaya yedek kulübesindeki diğer Bismilli futbolcularında katılması ve küçük bir Dersimspor taraftarın da olaya katılması sonucunda AFDK faturayı tümüyle Dersimspor’a keserek, Futbol Disiplin Talimatının 52. ve 53. Maddeleri üzerinde ağır bir ceza vermişti.

Dersimspor yönetimi, kısa adı (AFDK) olanAmatör Futbol Disiplin Kurulu’nun haksız ve hukuksuz vermiş olduğu bu karara karşı TAHKİM KURULUNA itiraz etmiş ise de,  oybirliği, bir diğer deyişle sözbirliği edercesine Dersimspor yönetiminin itirazını reddederek, AFDK’nın hakkaniyetli olmayan hukuksuz kararını onaylamıştı.

Oysaki, Dersimspor’a verilen bu cezanın grupta liderlik mücadelesi verdiği kritik öneme sahip 12 Bingölspor ile Dilege A.Ş Fırat Üniversitesi GSK müsabakalarıöncesine denk getirilerek ağır bir ceza verilmesi,  soru işaretlerin veren bir karardı. AFDK ile TAHKİM KURULU’nun Dersimspor Kulübü hakkında vermiş olduğu hakkaniyetli olmayan haksız ve hukuksuz olan bu karara karşı başta Dersim kamuoyu olmak üzere Diasporada yaşayan tüm Dersimliler’den büyük tepkilere neden oldu.

İşte böylesi haksız ve hukuksuz bir tutumla karşı, karşıya kalan Dersimspor Kulübü, 19.12.2021 tarihinde Liderlik mücadelesi verdiği kritik öneme sahip olan 12 Bingölspor’la Dersim Atatürk stadyumunda karşılaşacağı müsabakada seyircisizliğin vermiş olduğu bir dezavantaj söz konusuydu.

Ancak bu dezavantaja rağmen “İdmanlarda izlediğim Dersimspor’lu futbolcular, temposu ve enerjisi yüksek, yorulmayan ve ayakta kalabilen bir takım olduğu” olması bende bu inancı Dersim gezimde oluşturmuş ve izlenimlerimi gazetemizde kaleme alarak makalemde de belirtmiştim.

Müsabaka öncesi yaptığım görüşmelerde 12 Bingölspor’un kurduğu kadronun iyi, aynı zamanda güzel futbol sergiledikleri yönünde Dersim’de olumsuz bir havanın olduğu şeklinde iken söz konusu olan olumsuz düşüncelere katılmayarak kazanacağımızı belirtmiştim Dersim’de böylesine olumsuz bir havanın olması “seyircisiz de olsa mutlaka kazanmalıyız” 16 Aralık 2021 tarihli makalem ile “Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı oyna ve kazan”18 Aralık 2021 tarihli gazetemizdeki makalelerimde 12 Bingölspor’u yeneceğimizi işaret eden detaylı bilgiler vermiştim.

İşte haksız ve hukuksuz bir şekilde cezalandırılan Dersimspor’un 19.12.2021 tarihinde Dersim’de oynayacağı rakibi 12 Bingöl spor değil, AFDK ve TAHKİM KURULU olmuştu. AFDK ve TAHKİM KURULU’nun haksız ve hukuksuz seyircisiz oynama  cezası kararına karşı Dersimspor’lu futbolcular kendi hukuklarını uygulayarak sahada sert bir şekilde cevap verdiler. Gelinden son nokta itibarıyla AFDK / TAHKİM KURULU ikilisinin hukuku kaybetmiş, Dersimspor’un sahadaki hukuku kazanmıştır.
 

 

Bu yazı toplam 9214 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim