• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 26 °C

Ve Dersimspor’da tükenişin sonu!

KENAN KANDİL

 

 

Geçmiş yönetimlerin hatlarıyla birlikte yönetime gelen eski başkan Hüseyin Şengezer yönetimi, geçmiş yönetimlerin hatalarını tekrar etmesi sonucunda maliyeti ağır büyük hüsran yaşadı.

Oysaki kredibilitesi yüksek olan eski başkan Hüseyin Şengezer Dersimspor için büyük bir şanstı ancak yönetimindeki tecrübeli yöneticilerin yanlış yönlendirmesi ve bitmek tükenmek bilmeyen şampiyonluk aşkı, tahmin ettiğim asgari 5 veya 6 milyon gibi maliyeti ağır kayıp yaşatmışlardır.

O dönem yönetimi takımı şampiyonluk sevdasından vazgeçmesi konusunda uyarmış ve alt yapıdan başlayarak 5 yıllık hatta 10 yıllık bir plan çerçevesinde geleceğe hazırlanacak bir takım kurulmalı şeklinde uyarılarımı dikkatte alınmayarak, BAL liginde başında belli olan bir sonuçla hüsran yaşanması sonucunda eski başkan Hüseyin Şengezer’de başkanlığı bırakmak zorunda kalmıştı.

Yapmış olduğum ciddi olan bu uyarılar, yönetim eski başkan Hüseyin Şengezer’i yanlış yönlendiriyor şeklindeki eleştirilerimi sanki takıma zarar veriyormuş gibi değerlendirmesi sonucunda yazılarıma ara vermek zorunda kaldım. Ve dedim ki, “Şampiyonluk beni yazılarım yüzünden engellenmesin” dedim.

Ama şampiyon olamayacağını görüyordum.

Şampiyonluk hüsranı yaşayan eski Başkan Hüseyin Şengezer gitti, yerine geçmiş dönem yönetim tecrübesi olan yeni başkan Mehmet Hanefi Güzel yönetiminde bir yönetim geldi. Ancak yönetime gelen Başkan Mehmet Güzel’de tecrübeli bir yönetici olmasına rağmen tıpkı eski yönetimin izlemiş olduğu yolu izleyerek kaynağı ve parası olmayan hayali bir şampiyonluk sevdasına düştü. “Eyvahhh” dedim, “Kaynaklar ve paralar yine boşa gidecek” ve “Dersimspor yine geleceğinde yiyecek” dedim.

Beni arayan yeni yönetim, takıma destek olacak yazılar yazmamı istediler ise de “YANLIŞA DESTEK OLMAK, YANLIŞA ORTAK OLMAKTIR” şeklindedir deyip, perşembenin gelişi çarşambadan belli iken yanlış olan bu anlayışa destek olmadım.

Zaten gidişata bakıldığında Dersimspor’un eleştirilecek ve en küçük bir eleştiriye dayanacak gücüde kalmamıştı. Halk deyimiyle “üflesen düşecek” gibiydi diyerek, bırakalım da yanlış gidilen bu yolun sonunda elbet uçurum olduğu görülecektir, dedim.

Nitekim öylede oldu yanlış gidilen yolun sonunda “Takke düşmüş, kel görünmüş” atasözü misali gerçekler tüm çıplaklığıyla uçurum olarak görülmüştür.

Yanlış anlayışla yönetilen bir yönetim devir alan Başkan Mehmet Güzel, aynı yanlış üzerinden gidilen yolun sonunda hem kendini, hem de Dersimspor’u uçuruma atmıştır.

Tükenen kaynaklar, tükenen Dersimspor ve geleceği olmuştur.

 

Bu yazı toplam 5798 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim