• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

DERSİMSPOR BAHANELERİ

KENAN KANDİL

Halk deyimiyle apar topar, telaş ve acele ile yaka paça, hazırlanmadan gitmek anlamlarına gelen bu deyimden yola çıkıldığında Viranşehir'den ancak 1-1 berabere dönersiniz.

Ligin başlangıç anı olan ilk yarıda Dersim’de oynadığımız Viranşehirspor müsabakasında 1-1’lik beraberliğin benzerini, ligin 2. yarısında Şanlıurfa deplasmanına çıktığımız Viranşehirspor müsabakasında 1-1’lik skorlarla benzeri yaşayarak tekrar edildi.

Ligin ilk yarısı ile ikinci yarısında alınan beraberliklerin bir benzeri de,  umut ve hayal kırıklığıydı.

O umut ligin başlangıç anı olan galibiyet umuduydu ki, o umut ligin başlangıç anı olan ilk yarıda 1-1'lik hayal kırıklığıyla Dersim’de bitti. O umut ligin ikinci yarısındaki galibiyet umuduydu ki,  o umut ligin ikinci yarısının başlangıç anı olan 1-1’lik  hayal kırıklığıyla Viranşehir’de bitti.

Var olan tek umut matematiksel umuttur.

Hani bir halk deyimi vardı “çıkmayan candan, umut kesilmez” misali olarak Dersimspor’un geldiği nokta itibarı matematiksel olarak can çekiştiğidir.

Dersim’deki spor otoritelerini sözünü ve uyarılarını dikkatte almayan yeni yönetim, Başkan Hüseyin Şengezer’in ligleri bilmeme tecrübesizliğinden kaynaklı olarak geleceğini heba ediyor.

Halbuki ligin başından itibaren köşemdeki yazılarımla bilenmeyen bir yola doğru giden Dersimspor kulübü, neden ve niçinler, soru olarak kamuoyunda karşılığını arayan uyarılarımdı.

Allah aşkına diyorum, yönetimden hiçbir kimse yok mu ki, sorulara, cevaplar aranan nedenler ve niçinler, neden hep cevapsız kalıyor.

Geçmişteki ve bugünkü yönetimler arasında bir benzerlikte yönetimlerin kamuoyuna bilgilendirmeme hastalığıdır ki, bu durumun halen devam ediyor olmasıdır.

Ligin ilk yarısı olan başlangıç anının bir bahanesi iyi hazırlanmadık ve geç kaldık bahanesiydi. Ya ligin ikinci yarısında Antalya’da kamp yaparak iyi bir hazırlık yapmadık, diyerek bahaneniz olacak mıdır?

Peki ligin ikinci yarısında gelen futbolcuların bir bahanesi var ise, peki giden futbolcuların bahanesi açıklanmayacak mı?

Doğancan Memicil ile Ulaş Sarı’nın gönderilme bahanesi nasıl açıklanır?

Viranşehir bahanesi nedir bilinmezliğini korurken, bahanelerle yola çıkar isek, hep böyle yolda kalacağımız unutulmamalıdır.

 

Bu yazı toplam 20833 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim