• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 11 °C

Yazıklar olsun!

KENAN KANDİL

Kısa adı TFFGHD olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği, 16 Aralık 2022 ile 4 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılan kursa, Dersim’den 14 gencin başvurarak kurslara katılmış olduğunu öğrendim.

4’ü kadın 10'u erkek, toplamda ise 14 kişinin katıldığı Dersim’de,  30’u kadın olmak üzere 46 erkek aday ve toplamda76 kişinin kursa başvurduğu belirtildi. Başvuruların büyük çoğunluğunu ise Munzur Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler oluşturdu.

Başvurular arasında Dersimli genç bir kadın olan 16 yaşındaki Sıla Boyraz futbol hakemi olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Bu bağlamda en genç hakemlerimizden Sıla Boyraz şahsında erkeklerle eşit oranda katılım sağlayan başta kadınlar olmak üzere, kursu başarıyla geçen tüm genç hakemlerimizi kutluyor, yeşil sahalarda başarılar diliyorum.

Kova ve su misali eleştirilerime gelince, tüm branş dallarında yetersiz alt yapıya sahip Dersim, hakemlik ve antrenörlük dallarında da yetersiz bir alt yapıya sahip olup, bir boş kova olarak karşımızda durmaktadır.

Futbol anlamında 5 parmağı geçmeyecek sayıda takıma sahip olan Dersim Amatör Liginde, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Gözlemcileri Derneği'nin geçmiş yıllarda ilimize ayrılan hakemlik kontenjanları sahipsizlikten kaynaklı olarak hep başka illere kaydırılmıştır.

Konuya ilişkin kariyeri ve geleceği olan futbol hakemliğine yönelik bir makale kaleme alıp, adaletin terazisi kadar bir öneme sahip olduğunu belirterek, özellikle 16 yaşındaki Dersimli gençlerimizi futbol hakemliğine yönlendirmesi konusunda yetkililere önerilerde bulunmuştum.

Ancak başvuru tablosuna bakıldığında Dersim’de sadece 4 kadın, 10 erkek olmak üzere toplamda 14 hakemin çıkması yetkililerin uyarılarımı ciddiye almadığını ve işlerini iyi yapmadıklarını göstermekle birlikte boş olan kovayı su ile doldurmamışlardır.

Oysa ki, başta sayın Vali Mehmet Ali Özkan olmak üzere, İl ve ilçe kaymakamlıkları da dahil, ona bağlı Spor İl Müdürlükleri bu konuda hiçbir çalışma yürütmediklerini ortaya koymuşlardır.

Acaba diyorum popüler ve gözde mesleklerden biri olan futbol hakemliğinde, belirtmiş olduğum kurumların Dersimli gençleri önemsemeyip, "bir yerlere gelmesini istememektedirler" şeklinde zaman zaman halk arasında dile getirilmekte olduğunu da bilmekteyiz.

Hadi diyelim çok eleştirdiğimiz bu kurumlar yetersiz bir çalışma içinde iseler, sizler bir diğer deyişle Dersim sivil toplum örgütleri neden bu konuda bir çalışma yürütmediklerine dair soru işareti olarak karşımızda duruyor...

Dersimspor Resmi sayfasından tutunda, taraftar gruplarına, oradan da tutun da sivil toplum örgütlerine kadar, bu durum karşısında ilgisiz kalıp, en küçük bir tepki bile vermeyen ve harekete geçmeyen bu kurumlar halk deyimiyle belirteyim ki, kılını bile kıpırdatmamışlardır.

İşleri güçleri transfer haberleri ile sayfalarını süsleyenler, müsabaka kadrolarını vermekten başka işe yaramayanlar, müsabaka sonuçlarından başka bir şey bilmeyenler, gençlerin yararına olan bu kursu pas geçip görmezden gelmişleridir.

En basit bu konuda bile gençlerimize yol gösterici olamıyor isek, yazıklar olsun bizlere!

Neden gurur duyacağımız Dersimli ünlü bir veya birkaç hakemimiz sahalarda olmasın, amaaan boş verin olmasın,niye olsunlar ki, sizler transfer yapın, müsabaka kadroları ile müsabaka sonuçlarını yazınız, çiziniz, ardından skorlarla, transferlerle gençleri oyalayıp, uyutarak geçiştiriniz.

Ondan sonra da spor dallarında içi boş bir kova olan Dersim’de, gelin siz spor dallarını başıboş ve boşları oynayarak geçiştirerek doldurunuz.

Kova bile doldurulurken suya ihtiyaç duyar, suyu olmayan kova,asla işe yaramaz.

Öyleyse size soruyorum; altını gençlerle doldurmadığınız spor branşları, kova ve su misali olarak açılan bu kurslarla doldurmadığınız sürece, hep boş bir kova olarak karşınızda durur.

Artık gözünüzü açın ve gerçekleri görün.

En basit kursu bile Dersimli gençlerle doldurmadıysanız yazıklar olsun sizlere...

 

 

 

Bu yazı toplam 19029 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim