• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Milletvekili Önlü'den soru önergesi

Milletvekili Önlü'den soru önergesi
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği önergede, belediyeye ait bilgi talebinde bulundu.

Milletvekili Önlü, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz Darbe Girişimi’nden hemen sonra ilan edilen OHAL’de, Cumhurbaşkanı’na, KHK’lar yolu ile TBMM’de herhangi bir tartışmaya gerek duyulmadan Bakanlar Kurulu onayıyla yasa değişiklikleri yapabilme yetkisi verilmiştir. 15 Ağustos 2016 tarihinde imzalanan 674 Sayılı KHK ile belediyelere kayyum atama yetkisi, aynı zamanda belediyelerin taşınır mallarına el koyma ve çalışanlarını görevden uzaklaştırma yetkisi de valilik ve kaymakamlıklara verilmiştir. Bu KHK’ya dayandırılarak DBP’den seçilen belediyelere 11 Eylül 2016 tarihi itibarıyla el konulmaya başlanmıştır. 17.11.2016 tarihli İçişleri Bakanlığı kararıyla DBP’li Tunceli Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, görevinden uzaklaştırılarak yerine Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. DBP'li Belediye Eş Başkanları yerine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Olgun Öner, 18 Ocak 2017 tarihinde görevden alınarak Belediye Başkan Vekilliğine Vali Osman Kaymak, kayyum olarak atanmıştır. Son olarak 21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesi ile Osman Kaymak yerine Tuncay Sonel Tunceli Valisi ve Tunceli Belediyesi Başkan Vekilliğine atanmıştır”

Önlü, şu sorula yanıt istedi:

17 Kasım 2016 tarihinden önce Tunceli Belediyesi’nin yıllık gelir ve giderleri ne kadardır?

17 Kasım 2016 tarihinden sonra Tunceli Belediyesi’nin yıllık gelir ve giderleri ne kadardır?

Kayyum atanmadan önce Belediye Başkanın maaşı ne kadardır? Kayyum olarak atanan Belediye Başkan Vekillerin aldığı maaş tutarı ne kadardır?

Tunceli Belediye Başkan yardımcılarının maaşları ne kadardır?

Tunceli Belediyesine kayyum atanmadan önceki devam eden ihaleler nelerdir? Bu ihalelerin her birinin bedelleri kaç Türk lirasıdır?

Kayyum atandıktan sonra yapılan ihaleler ve ihale bedelleri nelerdir? Bu ihalelerin verilme yöntemi nasıl gerçekleşmiştir?

Kayyumların şu ana kadar bitirdikleri projeler hangileridir? Bu projelerin her birinin maliyeti ne kadardır?

17 Kasım 2016 tarihinden itibaren Tunceli Belediyesi’nin temsil ve ağırlama giderleri ne kadardır?

Kayyum atandıktan sonra belediyeye ait kaç taşınmaz, iş yeri, otopark, ev, market ve mağaza satışa çıkarılmıştır? Bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiştir?

Kayyum atandıktan sonra Tunceli Belediyesi adına bankalardan veya diğer kurumlardan ne kadarlık kredi çekilmiştir? Bu krediler hangi bankalardan alınmıştır? Kredilere uygulanan faiz oranı ne kadardır? Söz konusu kredilerin geri ödeme planı nasıldır?

Tunceli Belediyesinin güncel borç durum analizi yapıldığında kayyum öncesi ve sonrasına dair tablo nasıl oluşmaktadır?

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim