• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 21 °C

Nazımiye belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı

Nazımiye belediye başkanlığına aday adaylığını açıkladı
Deniz Karaağaç, 2024 yerel seçimlerine Nazımiye ilçesinden aday olacağını açıkladı.

CHP Belediye Meclis üyeliği, CHP Doğa ve Çevreden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve milletvekili danışmanlığı görevlerinde bulunarak uzun yıllardır CHP’de aktif siyaset yürüten Karaağaç, 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Nazimiye ilçesinde belediye başkanı görevini almaya hazır olduğunu söyledi.

Birçok sorunu unutulmaya yüz tutmuş bölgenin  meseleleri başta olmak üzere yerelden genele adalet mücadelesinin bir parçası olmak adına Nazımiye Belediye Başkanlığı görevini yürütmek için hazır olduğunu ifade eden Deniz Karaağaç, açıklama metninde şu ifadelere yer verdi:

ANTİ DEMOKRATİK UYGULAMALAR

Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, siyasal ve ekonomik koşulların yarattığı ağır yükü, her geçen gün artan bir şiddetle ve yarınlara olan inançsızlığımızla kaderimize razı bir şekilde omuzlarımızda taşımaya devam ediyoruz.

21 yıllık AKP iktidarının yarattığı bu karanlık iklimin cenderesinde; insan yaşamının hiçe sayılarak asgari bir yaşam standartının dahi layık görülmediği, doğanın bir meta olarak görülerek yaşam alanları ile verimli tarım arazilerinin ranta ve talana açıldığı, anti demokratik uygulamaların pik yaparak temel insan hakkı ihlallerine zemin hazırlandığı, şiddetin kol gezerek mafyanın, uyuşturucu baronlarının ülkeyi bir film platosu haline dönüştürdüğü, sınırların kevgire çevrilerek sığınmacı istilasına göz yumulduğu, İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilerek kadınların yaşam hakkının katil erkeklerin insafına bırakıldığı bir döneme tanıklık ediyoruz.

ÖLÜ TOPRAĞINI ÜZERİMİZDEN ATACAĞIZ

Hal böyleyken, demokrasinin dördüncü gücü olarak nitelenen medya, (özellikle muhalif) ülkenin telafisi mümkün olmayan mevcut sorunlarının sorumlusu iktidara sorumluluklarını hatırlatmak yerine bilakis her akşam ekranlarda ana muhalefet  partisini bangır bangır tartıştırarak adeta gündem değiştirme çabalarına çanak tutmayı kendine görev biliyor. Gelinen nokta itibariyle, bizlere dayatılan suni gündem tartışmalarından ziyade geride bıraktığımız ve ne yazık ki beklediğimiz başarıyı sağlayamadığımız Mayıs seçimlerinin yarattığı ölü toprağı üzerimizden atarak, ülkemizin aydınlık yarınları adına yeniden mücadele edebilmek için önemli bir eşiğinde kıyısında duruyoruz.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ZAMANI

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde verdiğimiz hak, hukuk ve adalet mücadelesi neticesinde büyük bir başarı sağladığımız Mart 2019 yerel seçimlerinin yarattığı bahar iklimini yeniden yeşertmek bizlerin elinde. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki; dayanışmayı, mücadeleyi ve direngeçliği kendi içinde yaşatan bu kadim topraklar ile geçmişten aldığımız tarihi sorumluluk, her zamankinden çok daha güçlü bir şekilde bizlere bunu salık veriyor. Sözünü ettiğim sorumluluk bilinciyle uzun yıllardır sivil mücadelenin ve aktif siyasetin bir öznesi olarak her türlü haksızlık, hukuksuzluk ve eşitsizlik karşısında durmaya gayret ettim. Bugün de aynı inanç ve karalılıkla mücadeleyi ve dayanışmayı yükseltmenin zamanı olduğunu düşünüyorum.

GÖREV ALMAYA HAZIRIM

Mayasını bu topraklardan alan, kadim kültürümüz ile inançsal değerlerimizi özümşemiş ve bu ilkeleri kendine kılavuz edinmiş bir kardeşiniz ve mücadele arkadaşınız olarak, uzunca bir süredir düşlediğim hedefim doğrultusunda bir adım atma kararı almış bulunmaktayım.

Bu niyetle, birçok sorunu unutulmaya yüz tutmuş bölgemizin meseleleri başta olmak üzere yerelden genele adalet mücadelesinin bir parçası olmak adına; 2024 yerel seçimlerinde NAZIMİYE Belediye Başkanlığı için görev almaya hazırım... Saygılarımla

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim