• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Maçoğlu: "Toplumun temel ihtiyaçları üzerinden politika geliştirilmeli"

Maçoğlu: "Toplumun temel ihtiyaçları üzerinden politika geliştirilmeli"
Dersim Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, OHAL koşullarında yapılacak olan 24 Haziran baskın seçimini Pir Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Maçoğlu, “Her şeyden önce eşit bir siyaset, eşit bir propaganda, eşit bir faaliyet yürütme ihtimali ortadan kalkıyor” dedi.

Dersim Ovacık Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, OHAL koşullarında yapılacak olan erken ve baskın seçimi PİRHA’ya değerlendirdi.

Yaşanan ekonomik sıkıntıdan iktidarın rahatsız olduğunu ve gündemi değiştirip kendini garanti altına almak için erken seçime gittiğini belirten Maçoğlu, “Yoksullar bu ülkede birçok şeyin farkına varmaya başladılar. Doğru bir karşı duruş örgütlenirse gerçekten de bu süreci sahiplenileceğini düşünüyorum” dedi.

“DEVRİMCİ KURUMLAR, PARTİLER SEÇİMİ LEHİNE ÇEVİREBİLİRLER”

Siyasi alanda politika yürütenlerin seçim bittikten hemen sonra seçime hazırlanmasının gerektiğini dile getiren Maçoğlu, “Bütün devrimci kurumların, bütün siyasi partilerin buna hazırlıklı olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde ileriyi görememe, geleceği örgütleyememe gibi zaafiyete düşerler ki bu doğru olmayacak. Bunlar kendilerini kurtarma adına böyle bir şey yürüttü ama burada rol hepimize, kurumlara, partilere düşüyor. Bunu iyi örgütlerlerse kendi lehine çevirebilirler” ifadelerini kullandı.

“2015 HAZİRAN’DAKİ SİNERJİNİN OLUŞABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“Her şeyden önce eşit bir siyaset, eşit bir propaganda, eşit bir faaliyet yürütme ihtimali kalkıyor ortadan. Toplum bunun farkında. Özellikle HDP’yle ilgili olabilecek sorunlar, olabilecek sıkıntılara şöyle cevap verebilirim; Türkiye’deki devrimciler, aydınlar, vicdanlılar, ilericiler, yurtseverler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler yani burada öteki olarak görülen bütün alternatif bütün muhalif olup da alternatif siyaset üretmek isteyenlerin buluşacağı alan artık bu süreçte. Çünkü iki bloklaşma söz konusu oldu. Bir; CHP öncülüğünde İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, diğer tarafta Büyük Birlik Partisi, MHP ve AKP öncülüğünde bir durum var” diye konuşan Maçoğlu şöyle devam etti:

“Hesaba koymadıkları bir durum söz konusu. Türkiye’de sessiz çoğunluğun temsiliyetini kuşanan yoksullar var, devrimciler var, demokratik kitle örgütleri var, sendikalar, HDP, DBP, Haziran Hareketi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Emeğin Partisi, TİP ve birçok devrimci kurum var. Bunların bir araya geldiğinde de hiç de azımsanamayacak bir gücü ortaya çıkaracağını düşünüyorum. Eğer önümüzdeki günlerde bu sinerji yaratılırsa, 15-20 gün beklememiz lazım galiba. 2015 Haziran’da yayılan bu sinerjinin burada da olacağını düşünüyorum.”

TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARINA YÖNELİK POLİTİKA…

Birey üzerine şekillendirilmiş bir siyasetin yürütüldüğünü ifade eden Maçoğlu, “Daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine bir siyaset ya da AKP karşıtlığı üzerine bir siyaset yapılıyor. Bu şekliyle mücadeleden ve alternatif çalışmadan çok toplumun temel ihtiyaçlarını belirlemek ve bu temel ihtiyaçlar üzerinden politika geliştirmenin doğru olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte biz böyle düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ovacık’ın vicdanı net diyen Maçoğlu, şunları kaydetti:

“Ovacık’ta birinci partinin yine demokrasi güçlerinin olacağını düşünüyorum. CHP, AKP ve HDP ittifakının geliştiği alanları tartışabiliriz; bu süreçte AKP’nin Dersim’de çok fazla beklentisi olacağını düşünmüyorum. Bir beklentisi olsa bile bu beklentinin karşılanacağını düşünmüyorum. Ne zaman devreye girebilir AKP? HDP’nin barajı aşmaması durumunda, CHP’nin düşük oy alması durumunda belki bu risk olabilir ya da böyle bir durumun öne çıkma ihtimali olabilir. HDP’nin barajı aştığı süre içerisinde ben demokrasi kuvvetlerinin burada, tüm ilde alacağını düşünüyorum. Belki Cumhuriyet Halk Partisi küçük bir farkla ikinci milletvekilini çıkarma ihtimali olabilir. Şunu bilmeliyiz; Dersim kime nasıl oy veriyorsa bilinçli veriyordur. Bizim yaratmamız gereken sinerji, halkın talepleri doğrultusundaki adayların konulmasıdır.”

“TOPLUM VİCDANINA DANIŞARAK OY ATACAKTIR”

Geçmiş dönemlerde AKP’nin seçim süreçlerinde bazı illeri çok önemsemediğine dikkat çeken Komünist Başkan Maçoğlu, “Dersim de bu illerden biriydi. Mevcut yüzde elli artı bir meselesi üzerinde her bir oyun peşine düşecek gibi geliyor bana. Fakat geçen dönem 6 bin 500 oy aldıysa şimdi 7 bin olur. Dersim’de olağanüstü bir tartışma, baskı görülebilir. Ama esasen toplum sandığa gittiğinde Türkiye’nin birçok yerinde de aslında vicdanına danışarak oy atacağını düşünüyorum. Yani halk bugünden kime oy vereceğini biliyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

Hüseyin Yaşar SEZGİN-İsmet SEFER / DERSİM

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim