• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 10 °C

Kamer Genç, ölümünün 2. yılında anıldı VİDEO HABER

Kamer Genç, ölümünün 2. yılında anıldı VİDEO HABER
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski milletvekili Kamer Genç, ölümünün 2. yılında ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde bulunan Genç'in mezarı başında gerçekleştirilen anmaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Genç'in eşi Sevim Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Meclis İdare Amiri İbrahim Özdiş, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Akın Zor, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Dua okunması ve lokma dağıtılmasıyla başlayan anmada Genç'in mezarına çiçekler bırakıldı.

Genç için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Vali Yardımcısı ve İlçe Kaymakamı Akın Zor, "Milletvekilimiz Kamer Genç uzun yıllar Tunceli halkına Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etmiştir. Hem bu ilkeye hem Tunceli halkına çok uzun yıllar devletin farklı kademelerinde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Ben ruhu şad, mekanı cennet olsun diyorum" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise, "Biz dizleri titremeden tek başına karşısındaki 300 kişinin dizlerini titretebilen, onların gözlerinin içine baka baka doğruları söyleyebilen bir yiğit insanın bugün mezarının başındayız. Bizim için önce ustadır. Önce abidir örnek aldığımız yolunu takip ettiğimiz hocamızdır. Onu var eden meclis kürsüsüydü, bugün meclisi değersizleştirmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Biz meclise sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bugün burada tüm grubumuzun isteğini yerine getireceğiz. Şimdi Kamer Genç'i burada Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak meclis kürsüsündeki haliyle, sesiyle ve bakın bundan 8 yıl önce Türkiye'ye söyledikleriyle anacağız" diye konuştu.

Özel, konuşmasının ardından Kamer Genç'in 8 yıl önce mecliste FETÖ'ye ilişkin yaptığı bir konuşmayı izletti.

Genç ile anılarından bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, "Kamer Genç öldüğü gün eşine 'Beni doğduğum köyün topraklarına defnedin' vasiyetinde bulundu. Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Ramazan köyüne defnedildi. Defnederken de 'Türk bayrağını üzerime serin' dedi. Tüm Türkiye'ye milliliğin ve yerliliğin ne olduğunu gösterdi sevgili Kamer Genç" ifadelerini kullandı.

Eşinin Türkiye'ye ve memleketine olan bağlılığına vurgu yapan Sevim Genç ise şunları söyledi:

"Eşim her şeyden önce ülkesini, vatanını çok seven, her sözün sonunda Tunceli'ye gitmek istediğini söyleyen biriydi. Bütün insanları kucaklıyor, Kürt, Türk ayrımı yapmadan tüm insanları seven, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan, daima ileriyi gören, Türkiye'nin ilerlemesini isteyen ve insanları çok seven, sadece Tunceli'nin değil tüm Türkiye'nin milletvekiliydi."

Mezar başındaki anmanın ardından Genç için Nazımiye Cemevinde hayır yemeği dağıtıldı.

 

aw286574_01.jpgaw286574_05.jpgaw286574_03.jpgaw286574_02.jpg

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim