• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

HDP Dersim Milletvekili Önlü'den soru önergesi

HDP Dersim Milletvekili Önlü'den soru önergesi
HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü Dersim Ovacık’ta bombardıman sırasında ölen köylü Gökhan Keskin için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi.

Önlü önergede, “Devletin görevi kişileri sağ yakalamak, kanun önüne çıkarmak iken, bir eylem içerisinde olmayan ve sadece kışlık hazırlıkları için odun toplamaya giden köylülerin öldürülmesinin hukuki dayanağı nedir? odun toplamaya giden köylülerin öldürülmesinin hukuki dayanağı nedir?" diye sordu.

Önceki gün Dersim’in Ovacık ilçesinin Sarısalkım köyünde başlatılan operasyon sonucu çıkan çatışmada kışlık odun ihtiyacını karşılamak için bölgede bulunduğu belirtilen ve öldürülen Gökhan Keskin için HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Önlü, özellikle son bir yıldır, bölgede yapılan bombardımanlarda yaşamını yitiren ve yaralanan sivil yurttaşlara ilişkin valilikler tarafından yapılan resmi açıklamalarda sivil yurttaşlar ‘terörist’ “işbirlikçi” veya “kurye” olarak lanse edilmekte olduğunu belirtti.

Önlü, "17.10.2017 tarihinde Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Sarısalkım mevkiine yapılan bombardımanda, kış hazırlıkları için odun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bölgede bulunduğu belirlenen iki köylüden biri olan Gökhan Keskin vücut bütünlüğü kalmamış şekilde yaşamını yitirirken, Kadir Şaşar'dan ise haber alınamadığı belirtilmektedir" diyerek şu soruları yöneltti:

Tunceli Valiliği tarafından, Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sarısalkım mevkiinde başlatılan bombardımana ilişkin yapılan resmi açıklamada, kış hazırlığı için odun toplamak amacıyla bölgede bulunan iki köylünün işbirlikçi/kurye oldukları ilan edilmiştir. Valilik, köylülerin “işbirlikçi” veya “kurye” olduklarını neye dayandırmaktadır?

Kişi suçlu dahi olsa, devletin görevi kişileri sağ yakalamak, kanun önüne çıkarmak iken, bir eylem içerisinde olmayan ve sadece kışlık hazırlıkları için odun toplamaya giden köylülerin öldürülmesinin hukuki dayanağı nedir?

Gökhan Keskin'in vücut bütünlüğü kalmamış şekilde yaşamını yitirmesine neden olan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Olay yerinde bulunan diğer köylü Kadir Şaşar'ın akıbetini de soran Önlü, öte yandan “Dersim’de son 1 yıldır yaşanan sivil yurttaşlarımızın ölümlerine ve yaralanmalarına neden olan kişiler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır" sorusunu yöneltti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim