• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 15 °C

Dersimspor Kulübü: Futbolda adalet istiyoruz

Dersimspor Kulübü: Futbolda adalet istiyoruz
Dersimspor Kulübü, maçlarda haksızlık yapan hakemlerin cezalandırılmasını istedi.

Dersimspor taraftarının ve futbolcularının yabancı saha maçlarında bir çok olumsuz uygulamaya maruz kaldığını belirten Dersimspor Yönetim Kurulu Başkanı Aliş Aran, basın açıklaması gerçekleştirdi.

 Son olarak Kemerspor maçındaki bilinçli ve taraflı hakem hatalarının bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Aliş Aran “Dersimspor futbol kulübü olarak yaşadığımız ve aşağıda özetle açıkladığımız sorunları kamuoyu ile paylaşmaktan başka bir yol kalmadığından karşınıza çıkmış bulunmaktayız. Oldukça zor bir coğrafyada, siyasal, sosyal ve ekonomik sorunların hat safhada olduğu Dersimde futbol faaliyetine devam etmenin zorlukları herkesçe bilinmektedir. Amacımız futbol sevgisi ve ahlakıyla eşit ve rekabetçi koşullarda takımımızın başarılı olmasını sağlamak ve bu bağlamda gençlerimizi spor sevgisi sayesinde, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak gerek ahlaki gerek aidiyet duygularının güçlenmesini sağlamaktır. Bu nedenlerdir ki sineması dahi olmayan bu şehirde Dersimspor tüm Dersimlilerin ortak sevdasıdır. Tüm zorluklara karşın bir avuç yönetici ve kulüp sevdalısının koşullarını zorlayarak ayakta tutmaya çalıştıkları Dersimspor kulübümüz. İlk yarının ikinci maçı olan Silivrispor ile yaptığı karşılaşmadan bugüne kadar. Rakip seyirci ve yöneticilerinin aşırıya kaçan hakaret ve küfürlerine, yabancı saha maçlarındaki seyircilerimizin güvenlik kontrolü adına ayrımcılığa hatta teröristmişçesine yapılan uygulamalara maruz kalmış bulunmaktayız.”dedi.

 Aran, “Sportif başarımız spor dışı uygulamalarla engellenmeye çalışmıştır. Biz tüm zorluklarımıza rağmen futbol oynamak istiyoruz biz eşit şartlarda spor ahlakı çerçevesinde rekabet etmek istiyoruz biz futbolcularımızın emeği ve ekmeği ile oynanılmasını istemiyoruz, biz taraftarlarımızın deplasmanda kötü muameleye uğramasını istemiyoruz. Biz her yerde olduğu gibi futbolda adalet istiyoruz. Biz futbol federasyonundan maçlarımızla ilgi araştırma yapılarak haksızlık yapan hakemlerin cezalandırılmasını istiyoruz. Biz tüm takımlara saygılıyız aynı saygının bize de gösterilmesini istiyoruz. Aksi uygulamaların devam etmesi Dersim halkının ve Dersimspor kulübünün, kurumlara olan güvenini yok eder. Bu nedenle sorumluları biran önce göreve davet ediyoruz.”diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim