• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 27 °C

TFF Dersimspor’u haklı buldu ancak tahkim kararı uygulamadı

TFF Dersimspor’u haklı buldu ancak tahkim kararı uygulamadı
Dersimspor ile oynadığı maçta oyuncu uygunluğuna aykırı eylemde bulunan Kars 36 Spor Kulübü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından hükmen mağlup sayılmasına rağmen, kararın uygulanmaması Dersim'de tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz haftalarda Ziraat Türkiye Kupası ön eleme müsabakalarının ilk ayağı tamamlandı.

17 Eylül 2023 tarihinde Dersim Şehir Stadyumu'nda Kars 36 Spor ile karşı karşıya gelen Dersimspor müsabakadan 2-4 yenik ayrılmıştı.

İlk yarısı 1-1 biten maçın ikinci yarısı da 2-2 sona ermişti. 15'er dakikalık uzatmalarda 2 gol daha bulan Kars 36 Spor, sahadan 2-4'luk skorla ayrılmayı başarmıştı.

"Yönetim itiraz etti"

Ancak Dersimspor Yönetim Kurulu,  oynanan maçta Kars 36 Spor'un futbolcu yaşlarıyla ilgili yönetmeliği ihlal ettiğini, bu nedenle maçın Dersimspor lehine verilmesi gerektiğini yönünde Türkiye Futbol Federasyonu'na itirazda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Disiplin Kurulu ise Dersimspor'un başvurusunu kabul ederek yaptığı inceleme sonucunda Kars 36 Spor Kulübü'nün  kural ihlali yaptığı yönünde tespitte bulundu.

TFF Disiplin kurulu tarafından alınan karar ile Dersimspor'u 3-0 hükmen galip kararını verdi.

"Dersimspor lehine alınan karar uygulanmadı"

Uzun zamandır futbolcuların barınma ve ücret konusunda yaşadığı sorunları yapılan bağışlarla çözmeye çalışan Dersimspor kulübü, Futbol Disiplin Kurulu tarafından kulübün lehine verilen kararın yetkili kurumlar tarafından hayata geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

"Dersim halkı olarak bu kararı kabul etmiyoruz"

Dersim Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cem Balo, "17 Eylül 2023 tarihinde Dersimspor ve Kars 36 Spor arasında oynanan  Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında bir kural ihlali  olmuştu, bu ihlal sonrası Dersimspor kurulu yönetimi disiplin kurulan itirazda bulunmuştu ve disiplin kurulu da Dersimspor lehine bir karar açıklamıştı. Kurul, 3 futbolcunun oynaması ile belirlediği kararı, Tahkim kurulu verilen kararları hiçe sayarak ve bozarak  asılsız bir şekilde Kars 36 Spor lehine bir karar vermiştir. Biz bu kararı kabul etmiyoruz, Dersim halkı olarak da kabul etmiyoruz. Buradan Türkiye Futbol Federasyonuna sesleniyorum burada büyük bir haksızlık vardır, gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanı ve yöneticiler bu haksızlığı görecektir"

Dersimspor'un iller arasında kültürel ve ekonomik anlamda önemli bir köprü görevi kurduğuna dikkat çeken Tunceli Ticaret Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu  Başkanı Hasan Çoşkun, kulübe yönelik yapılan haksızlığın başta Cumhurbaşkanı olmak üzere diğer kurumların da göreceğini ve sorunun çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Başkan Çoşkun, "Spor ile ilgilenen bütün insanlar bütün kamuoyu, Dersimspor'u bir kültür elçisi olarak görüyordu dolayısıyla Kars spor 'la oynanan maçta bir kural hatası yaşanmıştı. Bu kural hatasından dolayı kulübümüz kanuni olarak itirazda bulunmuştu ve  TFF tarafından  kulübümüzün bu hakkı iade edilmişti ama dün gece gerekçe gösterilmeden bu hakkı elinden alınması kabul edilebilir bu durum değil. Bu durumu başta sayın cumhurbaşkanı olmak üzere gerekli yetkili kurumların bu haksızlıkların gidereceğini giderilmesi noktasında gerekli hassasiyetimi yitirmiş değilim" ifadesini kullandı.

Dersimspor Teknik Direktör Yardımcısı Uğur Erdal, "Biz zaten maçın iptal olduğunu iptal olacağını bile bile oynadık. Biz sonra yönetim olarak itirazımızı yaptık bize TFF kararı ile bize döndü. Ama daha sonra  ne olduysa  ve kimler devreye girdiyse  bizi sorumlu görmek istediler. 26 takım bizim yaptığımızı yaptı. Ama  karar  anlamadığımız biçimde onların lehine döndü" diye konuştu.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim