• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Dersim’de HDP yerel seçim çalışmasını başlattı

Dersim’de HDP yerel seçim çalışmasını başlattı
Halkların Demokratik Partisi Dersim İl Örgütü, yerel seçim çalışmasını başlattı.

HDP, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için çalışmayı başlattı. Dersim İl Örgütü adına İl Başkanı Hıdır Çiçek, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de iktidara geldiği günden beri bütün seçimleri kendi iktidarının süreklileşmesi için araçsallaştıran AKP, özellikle 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra tek adam rejiminin tahkim edilmesi için her seçimi stratejik bir eşik olarak kullanmıştır. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler de bütün ülke için Önemli bir tarihsel eşik olma özelliğine sahiptir” ifadelerini kullandı.

“COĞRAFYAYI TÜM RENKLERİYLE YAŞATMAK BİZLERİN ELİNDEDİR”

“AKP-MHP ittifakının tek adam rejimi üzerinden uzlaştığı, ülkeyi tekçilik ile şekillendirmek istediği bir süreçtir. Bu süreci tersine çevirerek, çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli bu coğrafyayı tüm renkleriyle yaşatmak ise bizlerin elindedir. Tekçi rejime karşı tüm renklerin bir arada, eşit, adil ve kardeşçe yaşamasının adresi ise partimiz HDP’nin program ve ilkeleri ile var olabilir. Bunun için 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler büyük bir önem taşımaktadır” diye konuşan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP-MHP faşizmini geriletmek, yaratmak istedikleri tek renk dünyaya son vermek için halkın iradesine son veren anti demokratik kayyum uygulamasını bitireceğiz. Kayyumla gasp edilen, adeta işgal karargahlarına çevrilen belediyelerimizi geri alacağız. Yakılan, yıkılan, ırkçı simgelerle süslenen kentlerimizi yeniden çok kültürlülüğü ile inşa edeceğiz.

Yerel seçimler, AKP/MHP ittifakını geriletmek ve kaybetmesini sağlamak için oldukça önemli bir fırsattır. Bunun için kazanılacak her muhtarlığın, beldenin, her ilçenin ve her ilin ayrı bir önemi vardır. Halkın iradesine karşı olan zihniyeti sandıklara gömeceğiz ve kentlerimizi yeniden halk olarak BİZ’ler yöneteceğiz. Ankara’dan atanan gaspçı memurların talancı, inkarcı uygulamalarına karşı biz varız. Kentlerimiz bizimdir, bizler yöneteceğiz.”

Çiçek, “Batıda AKP-MHP ortaklığına karşı “demokrasi cephesi”ni oluşturmaya ve iktidar koalisyonunun güç kaybetmesini sağlamaya “biz” de varız diyen bütün kesimlere çağrıda bulunuyoruz. Gelin hep beraber birleşelim, güçlenelim ve özgür, eşit yarınları kuralım. Şu açık ve nettir; bu topraklarda insan hakları, adalet, demokrasi, eşitlik ve insanca yaşam için tek alternatif partimiz HDP’dir.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim