• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • Tunceli 29 °C

‘Değişim için gençler buluşuyor’ şiarıyla gençlik şöleni gerçekleştirildi

‘Değişim için gençler buluşuyor’ şiarıyla gençlik şöleni gerçekleştirildi
Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi, Seyit Rıza Meydanı’nda gençlik şöleni gerçekleştirdi.

Şölen öncesi konuşan Demokratik Öğrenci Meclisi’nden Enes Öztürk, “Bizler, barışın sesini yükselterek, adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesini her alanda demokratik siyasetle ve dayanışma içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Yüzlerce genç, ülkeyi terk etmekte. Gençlere çağrımızdır ki toprağımızı terk etmeyelim, umutsuz olmayalım, çünkü biz gençler umudun ta kendisiyiz” dedi.

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi, Seyit Rıza Meydanı’nda gençlik şöleni gerçekleştirdi. Meydana Yeşil Sol Parti bayrakları, “Değişim için gençler buluşuyor” ve “Gençliğin bütün mücadelesi toplumun kesin zaferidir” pankartları asıldı. Etkinliğe HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ve gençler katıldı.

‘Bu iktidarın hiçe saydığı her genç umudu, direnişi ve mücadeleyi büyütmek için bugün burada bir araya geldi’ diyen Demokratik Öğrenci Meclisi’nden Enes Öztürk, “Gençler olarak; barış, ekoloji, eşitlik, gençlik hakları, adalet alanlarında; toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, şiddetsiz, özgürlükçü ve şenlikli bir siyaset yürütmekteyiz. Bizler, barışın sesini yükselterek; adalet, özgürlük ve eşitlik mücadelesini her alanda demokratik siyasetle ve dayanışma içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Yüzlerce genç, ülkeyi terk etmekte. Gençlere çağrımızdır ki toprağımızı terk etmeyelim umutsuz olmayalım, çünkü biz gençler umudun ta kendisiyiz” dedi.

Mayıs ayının katliamın ayı olduğunu ifade eden HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “1 Mayıs mücadele günündeki emekçilerin katliamı, 4 Mayıs’ta birçok planlama, rapor uygulama hazırlıkların, artık devlet eliyle, resmileştirdiği, yani Dersim Tertelesi’nin bir devlet politikası olarak 4 Mayıs Bakanlar Kurulu’yla tertelenin yıl dönümüdür. Yine yarın Türkiye halkları için canını ortaya koymaktan çekinmeyen idam sehpasına giderken bile Kürt ve Türk halklarının şiarıyla idama giden katledilen, Denizlerin katliam yıl dönümüdür. Her şeyi bitmiş ama umudu bitmemiş Dörtlerin bedenini verdiği aydır. Ser verip sır vermeyen İbo’ların direniş ayıdır. Bu vesileyle yüzyıllık bu zulümün sahiplerini lanetliyoruz, direnen şehitlerimizi de saygıyla anıyorum” dedi.

14 Mayıs’ın sıradan bir seçim olmadığını söyleyen Önlü, “İnkarın, katliamın, soykırımın, tertelenin, her anlamda inançta, kültürde, doğada yaşatıldığı bir yüzyılın bitişi ama halkların, inançların, kimliklerin doğamızın da tekrar yeşerebileceği, ikinci bir yüzyılın seçimidir. 15 Mayıs’ta Türkiye halklarının barışa ihtiyacı var. Bu barışın gelmesi içinde temel aktör Sayın Öcalan’dır. Türkiye’nin demokratikleşmesi, büyük barışın sağlanması, yeni bir demokratik cumhuriyetin oluşması için bu tecride son verilmelidir. Bu tecrit halklar üzerindeki tecrittir, doğamızın, kültürümüzün, inancımızın bütün yaşamımızın üzerindeki tecrittir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demokratik Öğrenci Meclisi’nden Okan Yılmış, Ebdulla Pêşew’in “Ta ku Çiraya Me Geş Nebe” şiirini okudu. Şiirin ardından gençlik şölen Dersimli sanatçı Mazlum Büyüktaş’ın şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Haber Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim