• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • Tunceli 8 °C

‘Davul ve zurna nasıl bir milli güvenlik tehdidi yaratmaktadır?’

‘Davul ve zurna nasıl bir milli güvenlik tehdidi yaratmaktadır?’
Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit; Dersim Dernekleri Federasyonu’nun (DEDEF) düzenlediği pikniğin yasaklanması sebebiyle İçişleri Bakanlığına “Müzik, davul ve zurna nasıl bir milli güvenlik tehdidi yaratmaktadır?” sorusunu yöneltti.

DEDEF’in 32 yıldır düzenlediği Dersimliler Birlik ve Dayanışma Pikniği’nin yasaklanmasına bir tepki de Halkların Demokratik Partisi Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit’ten geldi.

Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’na önerge sunan HDP’li Milletvekili Koçyiğit, İstanbul Valiliği tarafından, söz konusu organizasyonun “Milli güvenlik, kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle yasaklanmasını eleştirdi.

“KAMU GÜVENLİĞİ GEREKÇESİ NEDİR?”

Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Bakan Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması talebiyle şu soruları yöneltti:

“32 yıldır bir sorun olmadan gerçekleştirilen pikniğin bu yıl yasaklanmasının kamu düzeni ve milli güvenlik ile nasıl bir ilgisi bulunmaktadır?

32 yıldır gerçekleşen piknik neden bu yıl milli güvenlik kaygısına dayanarak yasaklanmıştır?

Uzun süreden beridir hazırlıkları devam eden piknik organizasyonunun etkinliğe 24 saat kala iptal edilmesi sonucunda ortaya çıkan zararın tazmini noktasında Bakanlığınızca bir adım atılacak mıdır?

Bakanlığınız son zamanlarda valilikler ve belediyeler tarafından verilen konser, etkinlik yasak kararları hakkında ortaya çıkan manevi zararın tazmini için nasıl bir adım atacaktır?

Müzik, davul ve zurna nasıl bir milli güvenlik tehdidi yaratmaktadır?

Piknik yapma talebinde bulunanların güvenliği noktasında bir tehdit varsa bunu bertaraf etme yükümlülüğü kime aittir? Herhangi bir tehlike olasılığı ile yapılması planlanan etkinliğin iptal edilmesindeki kamu güvenliği gerekçesi nedir?

Valilik tarafından piknik yapmak isteyen derneğin/yurttaşların talebinin milli güvenlik ve kamu düzeni gerekçe gösterilerek yasaklanması 2911 sayılı kanun, Anayasa m.34 ve uluslararası sözleşmeler bakımından nasıl gerekçelendirilmektedir?”

HABER MERKEZİ

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim