• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

CHP’li Tezcan’dan Gürsel Erol itirafı!

CHP’li Tezcan’dan Gürsel Erol itirafı!
CHP’li Tezcan, “Milletvekili Gürsel Erol dışında, ben dahil hiçbir milletvekili 1 Kasım’da ön seçimle belirlenmedi”dedi.

CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda TBMM üyeliği için adayların saptanmasında salonda tansiyon yükseldi. Birçok milletvekilli getirilen düzenlemeyle ön seçimin kaldırıldığını savundu. Bunun üzerine kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, şok bir çıkış yaptı.

CHP’nin yeni tüzüğü Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde iki gün süren kurultayın ardından, zaman zaman gerginlik ve tansiyonun yükseldiği uzun bir maratonun ardından kabul edildi.

Tüzük Kurultayı’nda en çok ‘ön seçim’ tartışmasına yol açan milletvekili adaylarının saptanmasına ilişkin 52’inci madde de çıktı. Bazı delege ve milletvekilleri Genel Merkez’in yaptığı düzenlemeyle ön seçimin kaldırdığını öne sürdü. Bu yüzden zaman zaman tansiyon yükseldi. Hatta delegelik kartını Genel Başkan’ın önüne atalım diye çıkışta bulunan milletvekili bile çıktı. Merkez yoklamasının yüzde 5’le sınırlandırılmasına ilişkin muhaliflerin verdiği önergenin oylaması sırasında, “ön seçim” şeklinde sloganlar bile atıldı.

TEZCAN SERT ÇIKTI

Sert tartışmalar üzerine kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 1 Kasım seçimlerinde bir milletvekili dışında mevcut milletvekillerin tamanının merkez yoklamasıyla belirlendiğine dikkat çekerek, “Arkadaşlar 1 Kasım seçimlerinde sadece Tunceli’de ön seçim yapıldı. 7 Haziran’da ön seçimde çıkanların hakkını ve hukukunu korumak için yönetmelik değişikliği yaptık. Bütün milletvekili adayları merkez yoklamasıyla belirlendi. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol dışında, ben dahil hiçbir milletvekili 1 Kasım’da ön seçimle belirlenmedi. Hepimiz merkez yoklamasıyla atandık” ifadesini kullandı.

“DAHA FAZLA YERDE ÖN SEÇİM İÇİN KOYDUK”

Tezcan, milletvekili adaylarının belirlenmesine ilişkin 52’inci madde de yapılan değişikliğin, Merkez Yoklaması’nın ön seçim yapılan yerlerde fermuar yöntemiyle uygulanmasını kapsadığını belirterek, “Amacımız budur. Sandığı kaçırmak gibi bir niyetimiz yoktur. Aksine birçok yerde ön seçim sandığını koymak için bu düzenlemeyi yapıyoruz. Sadece yüzde 5 kota ile ön seçim yapılan yerlerde fermuar yöntemini uygulamazsınız. Getirdiğimiz düzenlemedeki, ‘Parti Meclisi, önseçim ya da aday yoklaması yapılan bir seçim çevresindeki aday listesinde, merkez adaylığı için Siyasi Partiler Kanunundaki ilkelere göre yeteri kadar sıra ayırabilir’ demek suretiyle fermuar yönetiminin önünü açıyoruz. Bu düzenleme ile eğilim veya ön seçim yapılan yerlerde kotalardan kaynaklanan sıkıntıyı aşıyoruz. Bu yöntem daha fazla yerde ön seçimin yapılmasının önünü açacaktır. Ön seçimden milim geri adım atılmayacak” uyarısında bulundu.

MADDE GEÇTİ ORTALIK KARIŞTI

Tezcan’ın uyarısının ardından yapılan oylamada milletvekili adaylarının saptanmasına ilişkin 52’inci madde kabul edildi. Buna tepki gösteren muhaliflerin çoğunluğu ise salonu terk etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim