• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C

CHP İl başkanlığında devir teslim töreni yapıldı

CHP İl başkanlığında devir teslim töreni yapıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanlığına seçilen Ali Mustafa Çelik, görevi Mesut Coşkun’dan devraldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli İl Teşkilatında görev devir-teslimi vardı. İl Başkanı Mesut Coşkun, koltuğu yeni seçilen Ali Mustafa Çelik’e devretti. Mesut Coşkun, “Attığı doğru adımlarda başkanımız ve ilçe başkanlarımızın yanında olacağız. Yanlış veya eksikleri olduğu zaman da yüzüne söyleyeceğiz.” derken, Ali Mustafa Çelik de, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na layık olacağız. Onun memleketinde, onu asla üzmeyeceğiz. Çok çalışıp, Tunceli’den iki milletvekili çıkaracağımıza söz veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan İl Kongresi’nde Ali Mustafa Çelik’in sunduğu liste seçilmişti. Çelik, dün Tunceli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan mazbatasını alırken, bugün de il binasında düzenlenen törenle görevi Mesut Coşkun’dan devraldı.  

Burada konuşan Coşkun, “Yaklaşık 6 ay önce merkez yürütme kurulu tarafından bu onurlu göreve layık görüldük. Bu süre zarfında 8 ilçe kongresini icra ettik. Birlik ve beraberlik içinde ilçe kongre sürecini yönettik. İl kongresinde delege arkadaşlarımız iradelerini Ali Mustafa Çelik yönünde kullandı. Bundan sonra il ve ilçe başkanlarımız, partililerimizle beraber partimizin başarısı için ne gerekiyorsa o doğrultuda çalışmalıyız. Sayın Başkanımı ve yönetim kuruluna seçilen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Attığı doğru adımda başkanımız ve ilçe başkanlarımızın yanında olacağız. Yanlış veya eksikleri olduğu zaman da yüzüne söyleyeceğiz. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor. Sayın Genel Başkanımız Türkiye’de İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi gibi partileri bir araya getirdi. Bundan sonra hata yapma lüksümüz yok. Tunceli Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü olarak, birlik ve beraberlik içinde partimizin başarısı için çalışmalıyız.” dedi. 

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ise, “Öncelikle Genel Başkanımıza son dönemde yapılan saldırıları, hakaretleri, linç girişimlerini kınıyoruz. Genel Başkanımıza sahip çıkacağız. Onun kılına dokundurtmayacağız. İl başkanlığı koltuğu Genel Başkanımızın koltuğudur. Atatürk’ün koltuğudur. Bu bilinçle hareket edeceğimi ifade etmek istiyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na layık olacağız. Onun memleketinde onu asla üzmeyeceğiz. Çok çalışıp, Tunceli’den iki milletvekili çıkaracağımıza söz veriyorum. Bütün partililerimizle canla başla çalışmak zorundayız. Çünkü; çocuklarımızın, toplumumuzun geleceği tehdit altında. Gençlerimiz vatan toprağı dışında, ne olduğu belirsiz bir amaç için ölüyor, analar ağlıyor, toplumun vicdanı sızlıyor. Bu nedenle, toplumun Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Partimiz bütün muhalif kesimleri örgütleyerek, bu faşist düzeni yıkmak durumunda. Bu anlamda, Tunceli’de bütün muhalif arkadaşlarla, sol, sosyalist, demokratik kesimlerle birlikte ittifakımızı büyütmek zorundayız. Biz bu anlayışla hareket edeceğiz. Herkesi bir olmaya çağırıyorum. Şu anda, sen-ben kavgasına girmemizin bir anlamı yok. Biz eleştiriye açığız ve yanlış yaparsak, öz eleştirisini vereceğiz. Bu görev toplumsal bir görevdir.” şeklinde konuştu.

Görev teslim töreninde, koltuk karşılıklı çiçek jestiyle devralındı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim