• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Demokrasi ittifakı sandıkta tekrar kurulacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Demokrasi ittifakı sandıkta tekrar kurulacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,Cuhmur ittifakının karşısındaki en güçlü adayın Millet ittifakı olduğunu belirterek, demokrasi güçlerinin millet ittifakını desteklemesi gerektiğini söyledi.

Nazımiye Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen anma programına, Genç’in ailesinin yanı sıra CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Eski TBMM Başkanvekili ve eski CHP Dersim Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 7’inci yıl dönümünde Dersim’in Nazımiye ilçesinde düzenlenen anma töreni katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündeme dair açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması ile ilgili soruyu yanıtlayan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye maalesef Cumhurbaşkanın dediği gibi maalesef hukuk değil gukuk düzeni var Türkiye’de. Hukukun herkes olmadığını biliyor kendisi de biliyor. Bu adaylık  tartışması bizim açımızdan hukukçuların ve sivil toplum örgütlerin yürüttüğü bir tartışma, herkes gerçekleri biliyor. Ancak biz adaylık konusunda bizim için en iyi aday, Recep Tayyip Erdoğan’dır diyoruz. Umarım sandıkta onu göndereceğiz buna inanıyoruz ”dedi.

HDP'li Pervin Buldan'dan Millet İttifakı'na ‘adayınızı çekin bizim adayımıza oy verin’ açıklamasını da değerlendiren Ağbaba, “Altılı  Masanın aslında aday tartışması yok, Altılı masa ilk kurulduğu gün bir program harfiyle işliyor. 26 Ocak 30 Ocak’ta açıklayacağımız önemli bir toplantı olacak  ardından adayımızı netleştireceğiz. Türkiye’nin gerçekleri ortada Tayyip Erdoğan’a karşı en güçlü adayın desteklenmesi gerekiyor. Eğer bu iktidarın yaratmış olduğu özellikle 2018’den bu yani hem ekonomi hem ahlak hem siyasi yozlaşmadan kurtulabilmek için, mevcut cumhur ittifakının karşısındaki aday millet ittifakı adayı olacak, dolayısıyla herkesin millet ittifakının adayını desteklemesi gerekir.  Demokrasiyi kim savunuyorsa, kim insan haklarını savunuyorsa, kim Türkiye’de bu rüşvet çarkının, şatafatın ve israfın bitmesini istiyorsa herkesin millet ittifakı adayını desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz umarım Türkiye bu sağ duyuyla davranır”diye konuştu.

“Demokrasi ittifakı tekrar sandıkta kurulacak”

Türkiye’de yapılan ittifak sayesinde birçok belediyenin kazanıldığını hatırlatan Ağbaba, “2019 seçimlerinde İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana’nın alınması hayal bile edilemiyordu, bu kurulan ittifak sayesinde, demokrasi ittifakı sayesinde bu belediyeler alındı ve çok güzelde yönetiliyor. 25 yıllık bir kirli Ankara düzeninden kurtuldu Türkiye, Melih Gökçek üzerinden kurtuldu. İstanbul’daki İstanbul’u adete yok eden rant düzeninden kurtuldu. Bu nedenle Türkiye’nin bu düzenden kurtulabilmesi için mutlaka millet ittifakının adayının desteklenmesi gerekiyor,  ben Türkiye’nin de bunu yapacağına inanıyorum. Bir demokrasi ittifakının tekrar sandıkta kurulacağına hiç kuşku duymuyorum”ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyaretindeki fotoğrafı ile ilgili de değerlendirme yapan Ağbaba, “Devlet devlet olmaktan çıkmış, devletin çivisi çıkmış. Bir taraftan Cumhurbaşkanın oğlunu Valiler karşılıyor. Cumhurbaşkanın oğlu adete paralel milli eğitim bakanı gibi geziyor. Maalesef yargı bağımsız değil, hukuk yok, devletin çivisi çıkmış durumda. Bir eski Başbakanın oğlu göbeğini gere gere vali ve jandarma komutanına tespih sallıyor. Türkiye’nin gelmiş olduğu halin fotoğrafıdır. Maalesef devlet diye bir şey kalmadı, devleti ayakta tutan kurumlardır, maalesef kurumlarda bu iktidar döneminde yıpratıldı ve içi boşaltıldı. Bir Türkiye resmidir bu”dedi.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim