Komşum Hıdır Bey, geçen seçim günü oyunu kullanıp çıktığı okulun bahçesinde kalp krizi geçirmiş. Ambülânsla hastaneye kaldırılan Hıdır Bey, yapılan anju tedavisiyle sağlığına kavuşmuştu. Geçmiş olsun ziyaretine gittik. Sağlığına kavuşmanın mutluluğu içindeydi. Durmadan hastaneye, hastanedeki doktorlara, özelliklede Kardiyoloji doktoru MEHDİ Beye,dua ediyordu.’ Daha öncede benzer bir kriz geçiren, Elazığ’a sevk edilen, Hıdır Bey,’Elazığ da perişan olduk.’Diyordu. Durmadan Hastanemizi, doktorlarını, anjunun hastanemizde yapılmasının ne kadar önemli bir tedavi olduğunu söylüyordu. Övüyordu.’Sağlığımız emir ellerdedir.’Diyordu.
Haklıydı. Sıkça yaşanan, özelliklede belli yaşlarda, çokça hastası olan, kalp sağlığında, ANJU tedavisi, hastanelerde sıkça yapılan, yaşanan, öncelikli önemli bir tedavidir. Yakın zamanda geçen yıl hastanemizde yapılmaya, başlanan ANJU tedavisi, adeta bir devrim gibiydi. Sıkça Elazığ’a, başka illere sevk edilen ANJU hastalarının sevki artık durmuştu. Kapanmıştı.
Bu tedavi için gerekli olan modern sağlık cihazlarının, temininde, eğitiminin alınmasında, ihtiyaç duyulan doktor atamasında, Sayın Valimizin, Sağlık Müdürünün, Hastane Baş Hekiminin, Eskiden Sağlık Müdürümüz olan AK Parti il Başkanı Sercan Beyin, büyük payı emeği olmuştur.
Geçmiş yıllarda, bazı hastalıkların tedavisinde, hastanemizde ihtiyaç duyulan, eğitilmiş sağlık ekipmanlarının, modern sağlık cihazlarının, yeterli olmayışından dolayı, çoğunlukla hastalarımız, Elazığ’a, başka illere sevk edilirlerdi. Bu, hastaya, yakınlarına, adeta işkence olurdu. Gidip gelmekten, perişan olurlardı. Bunu, hemen, hemen, hepimiz yaşamıştık.
Komşumuz,’sağlığımız, emin ellerdedir.’Diyordu. Sağlığımızın emin ellerde olduğunu, hastanemize, sağlık kurumlarımıza, başvuran hastalar, herkes görmüş olmalıdırlar.
Nüfusu kalabalık illerde, hastanelere, doktorlara, ulaşmanın, randevu almanın, kolay olmadığı, basında zaman, zaman, haber olarak yayınlanmakladır. Bizim hastanemizde bu zorluklar, genellikle yaşanmamaktadır. Hemen her branştan yeterli sayıda uzman doktorlarımız, görev yaptığından, randevu almak, uzun zamanı almıyor. Eksiklik, şikâyet konusu edilen, ilçelerden acil durumlarda sevkle gelmiş hastaların, bir başka branşlarda muayene olmak istediklerinde muayene edilmemeleri, randevusuz hastaların acil durumlarda bile kabul edilmemeleri önemli bir eksiklik olarak görülmektedir.
Sürekli hizmete açık olan, uzman, pratisyen, doktorlarıyla hizmet veren acil servis, büyük sağlık hizmeti vermektedir. Hastaların dile getirdikleri, eksiklik, tuvaletlerin, lavaboların, yeterince hijyen, temiz tutulmadığıdır. Hastaların kaldığı katlarda da bu eksiklik yaşanmaktaymış.
Hastane laboratuarı, gerekli tahlilleri zamanında yaptığı kavuşturduğu gibi, görüntülü emer, tomografi gibi çekimler, Ultrason hariç, ultrasona genellikle gün verilerek çekimi geciktirilerek yapılmaktaymış. Diğer görüntülü çekimler geciktirilmeden zamanında yapılmaktaymış.
Bazen, muayene olan bazı hastaların, bazı doktorların, davranışlarından yakınmaları olur. Muayene eden doktorların, uygar ülkelerin doktorları gibi daha sıcak, daha nazik davranmaları, hastaları ayakta değil oturtarak, rahatlamasını bekleyerek, ‘Neyin var. Yerine, nasılsınız. Neyiniz var diye gülümseyerek sormaları, hastalara adeta şifa kaynağı olur. Muayene daha verimli geçer.
Aile Hekimlerimiz, sağlık Ocaklarındaki sağlık görevlilerimizde, doktorlarımızda, üstlerine düşen görevleri eksiksiz yapmaktadırlar. Sağlık Müdürlüğünün bitişiğindeki Diş tedavi merkezimizde var olan, eksikliklerin, kısa sürede giderileceği, ihtiyaç duyulan sağlık cihazlarının temin edileceği hizmete koyulacağı beklentisi vardı. Umarız Diş hastanemizin eksiklikleri giderilmiştir. Gerekli diş tedavileri yapılmaktadır.
Yıkılan eski sağlık Müdürlüğünün, yerinin, arsasının, Bayındırlık Müdürlüğüne verilmesi, Bayındırlık Müdürlüğü, binasının, İnşa edilmesi, Sağlık Müdürlüğünün de, Bayındırlık Müdürlüğünün yerine nakledilmek istenmesi, çok büyük bir tezat, çok büyük bir yanlıştır. Şehir merkezinde, halkın en çok ihtiyaç duyduğu, başvurduğu kurum, Sağlık kurumudur. Bu kadar ihtiyaç duyulan önemli bir kurumu şehrin kenar mahallesine nakletmek, halkın pek fazla muhatap olmadığı, başvurmadığı bir kurumu, şehir merkezindeki ulaşımı kolay olan Sağlık Müdürlüğünün yerine nakletmek, bir keyfilik. Yanlışlıktır.
Hastanemiz, yaşamımızda, önemli bir yeri olan ilimizin en büyük sağlık kurumudur. Başarılı hizmetlerinin yanında, varsa eksikliklerini gördükçe, paylaşacağız.
Sağlığımız emin ellerdedir.
- BIST 14442.56
- Altın 6702.49
- Dolar 45.164
- Euro 52.9505
- İstanbul 12 °C
- Ankara 10 °C
- Tunceli 19 °C
- Tunceli, Uluslararası Bilim Kongresine Ev Sahipliği Yapacak
- Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve Bağış
- Dersim’de Anlamlı Dayanışma: Taziye Yemekleri Yerine Burs ve Bağış
- Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ın
- Shakespeare’in Eserleri Zazacaya Taşındı: Dersim’de Açık Hava Sahnesinde Buluşma
- Tunceli’ye 400 Yataklı Yeni Hastane Müjdesi
- Yerinde Dönüşümle Yapılan Ev Çöktü: Ev Sahibi Müteahhit ve Denetim Sürecini Sorumlu Tuttu
- Dersim’de Xızır Buluşması: 12-13-14 Şubat’ta Pülümür’de İnanç ve Kültür Programı
- Tunceli’ye Dev Hibe Desteği: IPARD’da 80 Milyon, Kırsal Kalkınmada 273 Milyon TL’lik Yatırım
- Sarı Saltuk İlkokulu Çevresinde Hafriyat Tehlikesi: Öğrenciler ve Sürücüler Risk AltındaSarı Saltuk
- Dersim Belediyesi Seçilmişlerinden Kayyım Yönetimine Sert Tepki: “Bu Bir Doğal Afet Değil, Yönetim Krizidir”
- Dersim’de Cemevi Genel Kurulu Tartışması: Kurumlardan “Meşru Değil” Açıklaması
- Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”
- Dersim 1937-38 Tanıkları İçin Yardım Çağrısı: “Son Tanıklar Göçmeden Uzat Elini”
- Nazımiye Belediye Başkanı Ali Emrah Tekin'den Yeni Yıl Mesajı
SAĞLIĞIMIZ EMİN ELLERDEDİR

Fikri TAŞ
Bu yazı toplam 3980 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- SEYİT RIZADA21 Nisan 2026 Salı 22:01
- YENİ YAPILACAK HASTANEMİZ14 Nisan 2026 Salı 19:42
- İSTİFASI ÜZDÜ06 Nisan 2026 Pazartesi 17:40
- DOĞANIN EVİDİR TUNCELİ02 Nisan 2026 Perşembe 10:17
- TARİHİN EVİ DERSİM MÜZESİ26 Mart 2026 Perşembe 10:35
- NEVROZ BAHAR BAYRAMI17 Mart 2026 Salı 19:43
- ANALARIN GÜNÜDÜR09 Mart 2026 Pazartesi 10:27
- ŞEHRİN TARİHİ MAHALLESİ KORUNMALIDIR24 Şubat 2026 Salı 17:30
- TUNCELİDE OLMAK BAŞKADIR23 Şubat 2026 Pazartesi 11:21
- GÜNÜN İÇİNDEN12 Şubat 2026 Perşembe 17:58
- BEYAZ YORGAN BÜYÜK BİR ÖZLEMİ GİDERDİ27 Ocak 2026 Salı 16:54
SON EKLENEN GALERİLER
GÜNDEM
Sosyal Adalet ve Barış Ödülü Akif Manaf’ın
Fırat EDAŞ'tan doğaya duyarlı müdahale: Kuşlar güvende
Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulundu
İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
Öğretmenlere STEM Eğitimi
Kureyşan İstişare Meclisi toplanıyor
DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
ALİEKPER YÜREK’LERLE YAKIN GEÇMİŞTE GELECEĞİMİZİ ÖLDÜRDÜLER
Sendika, Zülfü’nün ölümünden sonra açıklama yaptı
Elektrik Dağıtım Şirketleri’nin Yeni Genel Müdürü Alper Erbaş Oldu
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan trafik kazası için açıklama
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
- MUAZZEZ TOĞRULSABAH OLUP UYANINCA

- GÜNDOĞDU YILDIRIMOKULDA ŞİDDET

- Fikri TAŞSEYİT RIZADA

- YILMAZ ÇELİKPOPÜLİZM

- YAKUP SOYDANDAĞLARIMIZ

- Sıddıka BALAKANSOSYAL ÇÜRÜME

- Bahar EKENGIDA KATKI MADDELERİ: GEREKLİ Mİ? ZARARLI MI?

- ZELAL KAYMAZKIZAMIK ALARMI: TÜRKİYE’DE VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ SEVİYELERE ULAŞTI!

- UMUT AŞKINGerçekten Sağlıklı Yaşamın Formülü Mutlu Bağırsaklar mı?

- RIZA CANANKARA

- KENAN KANDİLDERSİMSPOR’DA OTOBÜS VAKASI GİBİ OLAY !

- Cihan SÖYLEMEZANAYASA MAHKEMESİ’NE KAYYUM ATANMASINA HAYIR!!!!

- Sabit MENTEŞEHOZAT Hak Ettiği Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor mu?

- EZGİ EMİR2023 Eylül ayında burçları neler bekliyor?

- Prof.Dr.Uğur BatıYemek Yemenin Davranış Bilimleri

- Dr. Hüseyin ÇağlayanYerinde Yönetim, Demokrasi ve Dersim

- ÜNAL GÜNERDuygularının Efendisi Olabilirsin

- ALİ KAYAEğitim Hakkı İnsanlığın Hakkıdır

- Buket HarıkçıAyağını Hayaline Göre Uzat

- Caner AktanYapay zeka ChatGPT'ye "Dersim" soruları...

- Doç.Dr.Melih GörgünAynadan Geçerken

- Dr. Nil KESKİNŞimdi Birlik ve Şefkat Zamanı!

- Prof. Dr. Gülnaz KARATAYDersim'in deprem toplantısına ilgisi ve giderilemeyen kaygı üzerine

- YILMAZCAN ŞAREFETVA

- Dr.Eylem AcarAmeliyatsız Yüz Germe

- SÖNMEZ AYDINNasıl bir milletvekili?

- Klinik Psikolog Dr.Kahraman GülerKontrol Etmeyi de Kontrol Etmek İstiyorum

- Prof. Dr. Itır ErhartEverest’e Gittim, Annapurna’dan Döndüm

123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim























