Üniversitemiz kurulduğunda, bütün Tunceli Halkı, Büyük bir sevinç yaşamıştı. İlimiz, özlemini duyduğumuz yüksek eğitim kurumuna kavuşacaktı. Çocuklarımız, kapılarının önündeki Üniversitede okuyacaklardı.
Fabrikası, tarım alanları yeterli olmayan ilimizde işsizliği giderecek, istihdam sağlayacak diye, BACASIZ FABRİKAMIZ, kuruldu. Diye adlandırmış. Yazmıştım.
Bacasız fabrikamız, sanayisi, tarım alanları çok olan çevre illere de, istihdam kapısı olmuştu.
Sayın Rektörümüz,Profesör Kenan PEKER,istihdam alımlarında, kapıyı ,liyakatlilere,Tuncelilere, açmıştı.Üniversitemizi ülke çapında,hatta dünya çapında tanınır bir üniversite yapmıştı..Ülke çapında, hatta yurt dışından bilim adamlarını, akademisyenleri, MUNZUR Üniversitesinde,Öğrencileriyle,akademisyenleriyle,Tunceli Halkıyla buluşturmuştu.Her Dalda,her konuda,bilimsel açıklamalara, toplantılara,seminerlere,sergilere,ev sahipliği yapmıştı.Munzur Üniversitesi adına yakışır bir bilim yuvası kimliğine kavuşmuştu. Tunceli’nin değerlerine,sahip çıkmışlardı.
Avrupada, düzenlenen ünlü müzeler arası sıralamada, ikinci olan Ünlü DERSİM Müzesinde,,Üniversitemizin düzenlediği, ANADOLUNUN, KORUYUCU TILSIMLARI sergisi açılmıştı.
Müzenin, giriş kapısına yakın geniş bir salonda düzenlenen sergi ziyaretçileriyle doluydu. Ziyaretçilerinin hepsi bayandı. Yanlarında ellerinden tutukları çocukları da vardı. Duvarlara asılı resimlere, el işi değerli tarih ifade eden takılara, baktıkça geçmişimle, annemle buluşmuştum. Çok mutlu olmuştum.
Sergide,çok inandığım,kutsal değerimiz ziyaretimiz,DÜZGÜN BABADA oradaydı..Mazgirt’te örgenci iken defalarca gidip ziyaret ettiğimiz,ELTİ HATUNDA oradaydı.Muhundulu BABA MANSURDA oradaydı.
Sergiye katılan, HATAY ile GAZİANTEP, Halk Eğitim Müdürlüklerin sergiye kattıkları değerli resimler, tablolar, sergiyi zenginleştirmiş, Tunceli Halkı ile buluşturmuştu.
Salonun ortasında, bir bayan elinde fırça, önünde bir tablo resim yapıyordu. Yaptığı tablo bitmek üzereydi. Resim, ünlü birinin portesi olmalıydı. Bir ressamın, fırçalarından çıkmış gibiydi.’Siz ressamısınız. ’Diye sordum. Hafif gülümseyerek,’resim öğretmeniyim.’Dedi. Tuğçe YILMAZ ÇELİK, Erzincan’da görev yapıyormuş. Sergiyi düzenleyen, Seher KANKOTAN, arkadaşıymış. Davet etmiş. Kırmamış. Gelmişler. Geldikleri için kendilerine teşekkür ettim. Başarısıyla da, tebrik ettim.
Sergiyi seyretmek keyifliydi. Sizi, geçmiş anılarınızla buluşturmuştu.
Emeği geçenlere teşekkür ettim.
‘+ + +
ASLA VAZ GEÇMEYİN.
MUNZUR ÜNİVERSİTESİ, sürekli yaptığı gibi, bir kez daha, örgencilerini, üniversitede görevli, akademisyenleri, MUDANYA Üniversitesinin, EGİTİM ve GİRİŞİMCİLİK alanında, ünlü Mütevelli Heyet Başkanı. Gıyasettin BİNGÖLLE, buluşturmuştur.
Yapılan etkinlikte, konuşan, Sayın BİNGÖL, örgencilere, katılanlara, ‘eğitim, bir bireyin kaderini değiştirebilecek, en güçlü araçtır. Öğrenen bireyler, sadece kendi yaşamlarını değil, toplumun yaşamını da değiştirebileceklerdir.’
Onun için çağrıda bulunarak, öğrenmekten, ASLA VAZ GEÇMEYİNİZ.’Demiştir.
Sayın Rektörümüz, Profesör, Kenan PEKER,’ Öğrenciler için önemli bir Rol, Model ’diyerek, Sayın BİNGÖLE, teşekkür etmişler. Hediye ile ödüllendirmişler.
.
ANADOLUNUN KORUYUCU TILSIMLARI
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
SON EKLENEN GALERİLER
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim