• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 19 °C

"Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" konferansı

"Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" konferansı
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Anadolu topraklarının dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu, dünyanın Anadolu toprakları üzerinden şekillendiğini ifade etti.

Külünk, Tunceli Belediyesince Tunceli İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye İdeali" konulu konferansta yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye'de vatandaşın devletten kopuk olduğunu, bugün ise devletin tüm kapılarının halka açık olduğunu belirtti.

Devlet ile vatandaş birlikteliğine en güzel örneklerinden birinin Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel olduğunu ifade eden Külünk, Sonel'in her gün Tuncelililerle iç içe olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

"Anadolu toprakları dünyanın jeopolitik merkezidir. Dünya Anadolu toprakları üzerinden şekillenir. Anadolu topraklarına hakim olan dünyaya hakim olur. Anadolu topraklarında bulunan devlet, kiminle ittifak ederse dünya sisteminin kuvvet merkezini orası oluşturur. Bugünkü kavgada bu. Türkiye kimin yanında duracak. Hayır biz kimin yanında değil, biz önce biz olduğumuzun farketmenin mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelenin adı milli bağımsızlık mücadelesidir."

"ASIL HEDEF TÜRKİYE'DİR"

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Külünk, bu nedenle sınır ötesinde de harekât yaptığını belirtti.

Külünk, "FETÖ, DEAŞ, PKK üçü de aynı hattın eseridir. Üçünün de hedefi Orta Doğu'da haritayı değiştirmektir. Yani Amerika, Rusya, İran kendi askeriyle yapamadığını, kendi PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü üzerinden yapmak istemektedirler ve asıl büyük hedef Türkiye'dir." dedi.

Türkiye'nin birlik ve beraberlikle ancak geleceğe gidebileceğini anlatan Külünk, "İçeride bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. İçerde bütün farklılıklarımızı bir taraf bırakarak bayrak, bağımsızlık, devletin bekası, vatan, bölünmez bütünlük temelinde bir birimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Minbiç ve Afrin’de elde edilen başarıların Türkiye’nin son 10 yılda kat ettiği büyük gelişmeler sonucu olduğunu aktaran Külünk, “Bize dün yaptırılmayan uçaklarımız, tanklarımız, mühimmatlarımızın olduğu bir yakın dönem tarihinden, bugün eğer Türkiye son 10 yılda savunma sanayinde bugünkü noktaya gelmeseydi İHA’sıyla, SİHA’sıyla, OBÜS toplarıyla, kendi savunma sanayinin reflekslerini üretecek hale gelmeseydi, Afrin’de değil bir kilometre 500 metre yol alamazdık. Almanya bugün açıklama yapmış ‘Afri’nden çekilin.’ Bu bile Türkiye’nin neyin mücadelesini anlatmada yeterlidir. Sana ne. 900 kilometre sınırımızda Tunceli’yi, Ankara’yı tehdit eden terörün varlığı karşısında, eğer Afrin’e girmezsek Hatay’ın elden gideceği, Halep gibi olacağımız tehditle karşı karşıya olduğumuz zaman diliminde Almanlara soralım bakalım, aynı tehdit size Viyana’dan, İsviçre sınırından gelseydi siz oturup seyir mi yapardınız yoksa Almanya’nın toprak bütünlüğünü korumak için oradaki terör örgütleriyle tüm gücünüzü kullanarak mücadele mi ederdiniz. Tabi ki varsa vatan, devlet, bayrak diye bir dertleri Almanya’nın menfaatleri gereği, toprak bütünlüğünü korumak için terör örgütleriyle dişe diş mücadele etmeyi seçerdi. ‘Afrin harekatını bitirin’ Ne demek istiyorsunuz. Aynı cümleyi neredeyse Amerika da söyleyecek de baktı ki Türkiye aldı başını gidiyor, kimseyi dinlemiyor, Almanya’ya söylettiriyor. Bu bile bizim nereye gittiğimizin istikametidir” diye konuştu.
Günün daha çok kenetlenme günü olduğunu ifade eden Külünk, "Tek bayrak, tek millet, bölünmez vatan, bölünmez bütünlük temelinde birbirimize sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Birilerinin hedefi Türkiye’yi Halep’leştirmek. Bu hedeflerinden vazgeçmiş değiller. Onun için dünden daha fazla cemevlerindeki cemlere gitmeliyiz, Alevi geleneğinden kardeşlerimiz, Sünni kardeşlerimizin bulunduğu topluluklara girmeli, dünden daha fazla birbirimize kalbimizi açmalıyız. Bunun için biz birbirimizi sevmek zorundayız. Hangi partiden olursak olalım, hangi anlayıştan olursak olalım bizi ortak kılan değerlerimiz var. Bugün Hozat’taki arkadaşlara dedim ki, ‘Baktınız mı bana iyice,birbirimize ne kadar benzediğimizin genetik olarak farkında mısınız’ Tunceli bir Anadolu Türkmen obasıdır. Horasan erlerinin geçtiği, konakladığı yerdir. Biz birbirimize nasıl kötü bakarız, nasıl yanlış bakarız. Hepimizi ortak kılan değerlerimiz var. Bu ülke bağımsızlığını var kıldığı müddetçe hepimiz anlamlıyız” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Külünk'e yöresel ürünler hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim