• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 15 °C

Uçaktan bir şey atacaklarmış, dokunmayın!

Uçaktan bir şey atacaklarmış, dokunmayın!
Tunceli Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaban hayvanlarına yönelik bir aşılama çalışması yapılacağını duyurdu.

Müdürlük tarafından yapılan paylaşım, açıklayıcı olmanın ötesinde içinde hiçbir bilgi barındırmayan basit bir açıklamadan ibaret.

Konuya ilişkin ilk açıklamayı internet sitesinden duyuran müdürlük, “Bakanlığımızca yürütülen, ilimizin de içinde yer aldığı 9 ilde (Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Muş, Van, Tunceli) yaban hayatına yönelik Mart ayının 3. ya da 4. haftası uçak ile kuduz aşısı atım çalışması gerçekleştirilecektir.

Doğu ve güneydoğu illerinde kuduz hastalığına karşı ağızdan aşılama çalışması kapsamında; İl müdürlüğümüz toplantı salonunda 07 Mart 2023 tarihinde diğer kurum paydaşlarıyla birlikte bilgilendirme toplantısı yapıldı” ifadelerine yer verirken konuya ilişkin paylaşılan fotoğraf da toplantının ne kadar ciddiyetten uzak durduğunun kanıtı gibi.

Açıklamanın detayını sorduğumuz İl Tarım ve Orman Müdürü Saadetin Taşkesen, valilik ve kendi internet sitelerinden yaptıkları açıklamaya itibar edilmesinin yeterli olduğunu söyledi.

GELİN DE ANLAYIN

Müdürlüğün valilik üzerinden ve kendi internet sitesinden yaptığı paylaşımda “ilk aşılama Mart ayının 3. ve 4. Haftasında (Kesin bir tarih yok!” yoğun mihrak (Mihraktan kasıt ne?)bulunan Nazımiye ve Mazgirt bölgelerinde, havadan uçak ile yapılacaktır. Bu bölgelerdeki tüm köy muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın bilinçli davranmaları, görselde bulunan aşıya dokunmamaları önem arz etmektedir” ifadeleri yer alırken, atılacak aşıya dokunulmaması konusunun ne kadar anlatıldığı tartışmaya açık bir konu.

Özetle, Mart’ın 3 ya da 4. Haftası uçaktan bir şeyler atılacakmış bize mi yaban hayvanlarına mı belirsiz. Siz, siz olun sakın atılan şeylere dokunmayın! Zaten valilik de tarım orman müdürlüğü de ‘takip ettiğinizi düşünerek) sitesinden, twitter hesabından gerekli uyarıyı yapmış.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim