• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Tunceli 11 °C

"Tunceli İli Su Kaynakları ve Özellikleri" kitabı çıktı

"Tunceli İli Su Kaynakları ve Özellikleri" kitabı çıktı
Munzur Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Banu Kutlu, bir yıllık saha çalışmasıyla tamamladığı " Tunceli İli Su Kaynakları ve Özellikleri" konulu kitabını yayımladı.

Kutlu, yaptığı açıklamada, kitabın kentin mevcut su kaynaklarını ve potansiyelini belirlemek açısından önemli olduğunu söyledi.

Tunceli'nin yer üstü su kaynakları açısından zengin olduğunu ifade eden Kutlu, "Anadolu'nun kayıp incisi olan Tunceli, yer üstü su kaynakları açısından zengin bir bölgedir. Yüksek rakımlı ve dağlık bir bölge olması nedeniyle bugüne kadar birçok su kaynağı için detaylı bilgi bulunmamaktaydı. Bölge yüksek ve çok dağlık bir bölge olması nedeniyle buzul göllere, yüksek miktardaki yağıştan beslenen zengin su kaynakları ve doğal güzelliklere sahiptir. Günümüze kadar ilin bu zengin su kaynakları hakkında detaylı bir çalışma yapılmamıştı." dedi.

Kitabın Munzur Üniversitesi tarafından basıldığını ve kütüphanesinde yerini aldığını belirten Kutlu, şunları kaydetti:

"Mevcut kitabımızda bölgemizin tüm su kaynaklarını belli bir düzen içerisinde ele almak, su kaynaklarının korunmaları, tarihi, kullanım şekli, kirlenme ve kirleticilerin durumu, turizm potansiyeli, sağlık, enerji ve biyolojik çeşitliliklerini de işlemeye çalıştık. Tunceli'de yapılan saha çalışmasıyla lokal olarak değil genel olarak önemli su kaynakları olduğu tespit edilmiştir. Bu su kaynaklarının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması yöreye olduğu gibi ülke için de önem arz etmektedir. Üniversitemiz öncülüğünde yapılan bu çalışma ile kentin su kaynakları açısından mevcudunu ortaya koymaya çalıştık."

Çalışmayı Munzur Üniversitesi'nin destekleriyle yaptıklarını anımsatan Kutlu, üniversitelerin bu tür bilimsel çalışmaları desteklemesi, kentlerinin geleceğine ne kadar olumlu bir etki yapacağının ve öncü bir rol oynayabileceğinin en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.

Kutlu, kitabın hazırlanması esnasında İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nde görevli Profesör Doktor Gülnaz Özcan ve Tahir Özcan'ın, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek'in büyük katkı sunduğunu anlatarak, kitapta fotoğraflarını kullandığı yöre fotoğrafçılarına teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim