• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • Tunceli 7 °C

TOKİ sakinleri: Ciddi sorunlarla boğuşuyoruz

TOKİ sakinleri: Ciddi sorunlarla boğuşuyoruz
Aktuluk TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor. Mahalle halkı çözüm için muhatap bulamadıklarını ifade ediyor.

Aktuluk Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayanlar sorunlarının çözülmesi için bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Başta doğalgaz olmak üzere ulaşım ve birçok alanda sorunlarının olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin sorunlarını çözüme kavuşturmasını istiyor.

TOKİ konutlarında yaşanan sorunlara ilişkin yapılan basın açıklamasından söz alan Zeki Polat şunları söyledi: “Tunceli’nin en eski mahallerinden olan Aktuluk Mahallesi 12 yıllık tarihi olmasın rağmen planlama ve imar sorunu nedeniyle doğalgaza, ulaşıma, alt yapıya okula ve sağlık ocağına hasrettir. İmar sorunu bir türlü çözülemediği için doğalgaz alamayan,  ulaşım sorunları yaşayan ve alt yapısı derelere akan mahalle sakinleri isyan etmektedir.

2008 yılında mevcut yapılar ve araziler göz önüne alınmadan uzaydan çekilen fotoğraf ile imar yapıldığı için itirazlar nedeniyle imar sorunu geçtiğimiz mart ayına kadar çözülememiştir. Mahallede sokaklar caddeler imarda gözükmediği için doğalgaz mahalleye verilememiştir.

Mart 2020 tarihine kadar imar davası olduğundan dolayı imar sorunu çözülememiştir. Ancak bu tarihten itibaren imarın tamamlanmamasının tek nedeni belediyedir. Resmi kurumlara site yönetimi ve mahalle muhtarı tarafından yapılan resmi başvurular sonuçsuz kalmıştır.

Yaklaşık 3000 bin kişin ikamet ettiği mahalle sınırları içinde bulunan üniversiteye doğalgaz, ulaşım sağlık ocağı gibi hizmetler verilmesine rağmen mahalle sakinlerine hiçbir kamu hizmeti verilmemiştir. 

Aktuluk mahallesi TOKİ konutlarında mart ayı itibariyle ikamet etmeye başlayan 210 daire sakini adına site yönetimi belediyeye imarın tamamlanması için defalarca kez başvurmuştur. Belediye mayıs sonunda imarın tamamlanacağını söylemesine rağmen her ay bir sonraki ay imarı tamamlayacağını belirterek bizleri oyalamıştır. Gerek mahalle muhtarı gerek site yönetiminin gerek mahalle sakinlerinin başvuruların rağmen imar sorunu çözülmemiştir.

Bundan dolayı mahalle doğalgaz alamamış, elektrik şehir hattından alınamamış, alt yapı arıtmaya bağlanamamış, saat başı minibüs ve otobüs seferleri talebimiz karşılanmamıştır.

Aktuluk TOKİ sakinleri adına site yönetiminden Zeki POLAT arkadaşımızın geçen hafta belediye başkanından randevu talebi, başkan tarafından görüşecek bir şey yok denilerek reddedilmiştir. Bu basın açıklamasına da bu nedenle ihtiyaç duyulmuştur.

Son olarak net bir şekilde ifade etmek isteriz.  5 aydır Aktuluk mahallesinin imarının yapılmasının önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bugüne kadar imarın yapılamaması tamamen belediyenin sorumsuzluğudur. İmar yapılamadığı için doğalgaz alamayan, ulaşım sorunu yaşayan, okul ve sağlık ocağı ihtiyacı olan, alt yapısı yapılmamış mahalle sakinleri sorunlarının çözümü için gerekli mercilerden yardım istemektedirler”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim