• BIST 10268.58
  • Altın 2442.209
  • Dolar 32.2276
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 13 °C

ZİYARET ETTİK

Fikri TAŞ

    
    Sağlığımızı, emanet ettiğimiz, sağlık Kurumunun başı Sağlık Müdürünü, makamında ziyaret ettim.
   Basınla yakın diyalogu olan, internet sitesinde, oluşturdukları basın sitesinde, sağlıkta yapılan yenilikleri, hayata geçirdikleri projeleri, basınla paylaşan yenilikçi, önyargısı olmayan, görevinin bilincinde, kültüründe, olan başarılı deneyimli, kamuoyu tarafından, başarılı bir yönetici olarak bilinen, bakanlıkla, yakın diyalogu olduğu söylenen bir yönetici.
    Telefonda görüşmüştük, doğrudan görüşmek, sağlık hizmetleriyle ilgili, bilgileri, kendilerinden dinlemek için ziyaretine gittim. Ismarladıkları çayları içerken, sağlık hizmetlerini konuştuk. Kamuoyunda konuşulan, sıkça dile getirilen, hastaneden randevu almanın, son zamanlarda zorlaştığını, konuştuk.
    Sayın Müdür, ‘Bakanlık tarafından düzenlenen randevu sistemini, bütün devlet hastaneleri gibi, bizde hastanemizde uygulamaktayız. Hastanemizde randevu alıp gitmeyenlerin oranı yüzde yirmi beştir. Bu oran, kısa zamanda randevu almayı, bir ölçüde engellemektedir. Hastalarımızı, yakından ilgilendiren bu sorunla ilgili çalışmalarımız var. Yapmak istediklerimizi, basınla paylaşacağız. Hastalarımıza kolaylıklar sağlamanın çabası içinde olacağız.’Dediler.
    Hastanemizde uzman doktor sayısının, yeterliliğini konuştuk. Sayın Müdür,’ Hastanemizde doktor sayısı oranı, diğer devlet hastanelerine oranla yüksektir. Bakanlığın düzenlediği ölçümlerde, hastanemiz, yüksek başarılı bir hastane konumunda, derecesindedir.
    Hastalarımıza, kolaylık olsun diye, Şehrimizin üç büyük mahallesinde, Moğultay, Atatürk, Cumhuriyet, mahallelerinde, aile hekimlikleri de, hizmet vermiş olacaktır. Aynı mahallelerde, aile hekimliklerinin yanında 112 sağlık hizmetleri yer alacaktır. ‘Dediler.
  Sağlık Müdürünün, hayata geçirmek istediği önemli bir projesi, mevcut diş hastanesi ve sağlık Müdürlüğünün arkasındaki sağlık Müdürlüğüne ait geniş alanda, yeni bir sağlık Müdürlüğü binasını, inşa ettirmektir. Mevcut müdürlüğün, yerine de, uzman doktorlarında, hizmet verebileceği,  ilçelerden, köylerden gelen hastaların, inip binecekleri, otogara yakın bir mesafede, başvurabilecekleri, bir sağlık kurumunu, açmaktır. ‘Projemizin içinde, bulunduğumuz mahallede kirada hizmet veren aile hekimliğini, 112 acil hizmet birimini, yeni yapılacak Sağlık Müdürlüğünün, binasına, taşımaktır. Yeni kurulacak Sağlık Müdürlüğü, proje sinin, ihalesini yaptık. İhale tamamlandığında, bakanlığa, sunacağız. Bakanlık, onaylandığında, inşaat, ihalesi yapılarak, inşasına başlanacaktır.’Dediler.
     Sayın Müdürün, hayata geçirmek istediği proje Tarihi merkez, Moğultay mahallesini, canlandıracak, sağlık hizmetlerinde, kapsayıcı, kolaylık, sağlayıcı,  güzel bir proje olacaktır.
   Kendilerine, insan yaşamında, öncelikli olan, sağlık hizmetleri, için gösterdikleri, duyarlılığa, çabaya, teşekkür ettim. Başarılar diledim.
      +      +     +
   Muhabbet hanımın, hastanede randevusu vardı. Beraber, hastaneye gittik. Hastanenin çevresinde bu güne kadar görmediğimiz, büyük bir yoğunluk vardı. Aracımızı park edecek yer, bulamadık. Caddeyi daraltacak şekilde park etmek zorunda kaldık.
    Hastanenin içi de, insan seliydi. Yoğun bir kalabalık vardı. Başhekim beyi, makamında ziyaret ettik. Oda çok yoğundu. Sağ olsunlar, bir çay içecek kadar, bize zaman ayırabildiler. Yaşanan yoğunluğu, sordum, ‘ Mevsimle birlikte, büyük bir yoğunluk var.’Dediler.’ Günlük randevu, sayısı, 900 e,çıktı. Hastanemizde, yaklaşık, Günde, 1800 hastaya, bakılıyor. Muayene ediliyor. Aylık, şehrimizin, nüfusu kadar, hastaya, bakmış oluyoruz. Poliklinik sayısını, 37 den,43e, çıkardık. Yatak hasta sayısını, Yüzde, Yirmiden, Yüzde, Kırka çıkardık. Günlük, normal yapılan diyalize, ek olarak gecede, diyaliz, yapılmasını düzenledik. Bütün branşlarda, dallarda, uzman doktorlarımız, randevuları kolaylaştıracak sayıda olmasa da vardırlar. Görevlerini, yapmaktadırlar. Her ay, hastanemizin, ihtiyacı olan, doktor, cihaz, taleplerimizi, düzenli olarak Bakanlığa iletmekteyiz. Bakanlık, şehrin tek hastanesi olan hastanemizin, ihtiyaçlarını, büyük ölçüde karşılamaktadır. Doktor ihtiyacımızı da ellerinde oldukça, oldukça, karşılamaktadırlar. ’Diyorlardı.
   Sayın Baş Hekim. Çok yoğundu. Hastanenin sorunları, aynı zamanda onun sorunlarıydı. Başarılı bir şekilde çözmenin çabası içindeydi.
   Kendilerine teşekkür ederek, izin istedik.

 

Bu yazı toplam 635 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim