• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 14 °C

Tahrip gücü yüksek EYP etkisiz hale getirildi

Tahrip gücü yüksek EYP etkisiz hale getirildi
Dersim kent merkezi Yenimahalle girişindeki milli eğitim lojmanları bahçesinde kullanılmayan bir klozetin altına tuzaklanmış, tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı polisin dikkati sayesinde bulunarak etkisiz hale getirildi.

Sabah saat 10.00'da polis araçlarının sık sık geçiş yaptığı Yenimahalle yolu kenarında yer alan milli eğitim lojmanlarının bahçesinde kullanılmayan bir klozetin altına tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, polislerin dikkati sayesinde fark edilerek etkisiz hale getirildi. Zırhlı araç ile bölgede devriye gezen polis ekiplerinin bulduğu el yapımı patlayıcı, olay bölgesine giden bomba imha uzmanları tarafından bulunduğu yerde etkisiz hale getirildikten sonra, bombanın türü hakkında gerekli incelemelerin yapılması için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Bu arada bombanın kim, yada kimler tarafından yerleştirildiği konusunda bölgede bulunun bütün moboese kameraları üzerinde inceleme yapılarak, bombayı koyanların yakalanması için gerekli çalışma ve soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

“VALİLİKTEN EYP AÇIKLAMASI”

Yeni Mahalle bölgesinde bulunan EYP ile ilgili Tunceli Valiliği yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “28 Nisan 2017 tarihinde İlimiz Merkez Yeni Mahalle bölgesinde, Tunceli Belediyesi temizlik işçileri tarafından boş arazide yapılan temizlik çalışmaları esnasında kullanılmayan/atılı vaziyette küvet altına saklanmış  2 adet EYP ve 1 adet toplumsal olaylarda kullanılan Smoke olarak adlandırılan gaz kapsülü bulunmuştur. Yapılan ihbar üzerine bölgeye İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri intikal ettirilmiştir. Gerekli çevre güvenliği alınmasına müteakip bahse konu malzemeler üzerinde uzman ekiplerce gerekli incelemeler yapılmış, malzemeler detaylı incelemenin yapılması için Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla muhafaza altına alınmıştır.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim