• BIST 10280.67
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 22 °C

Ovacık’ta HES ve barajlar protesto edildi

Ovacık’ta HES ve barajlar protesto edildi
Dersim Halk Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Dünya Su Günü nedeniyle Ovacık Gözeleri’nde basın açıklaması düzenledi.

Dersim Halk Meclisi ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi, Dünya Su Günü nedeniyle Ovacık Gözeleri’nde basın açıklaması düzenledi.
 “Ekoloji kırım ve talana HES’lere barajlara altın ve maden aramacılığına Hayır!” pankartının açıldığı açıklamada Dersim Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, HDP Dersim İl Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açıklamada bir konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul,  özgürce akan suların son iki yüzyıldır kapitalist sistemin özgür yaşamı ve doğayı tehdit ettiğini söyleyerek, Halk Meclisi olarak bu tür tahribatlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.
Mezopotamya Ekoloji Hareketi sözcüsü Talat Çetinkaya ise  insanlığın ortak mirasının, binlerce kilometrelik yerleşim yerlerinin ve doğal güzelliklerin sular altında bırakılarak yok edilmeye çalışıldığını ifade etti. Çetinkaya, yapılmakta olan HES ve barajların ekosistemi bozduğunu, canlıların yaşam ve geçiş noktalarının ortadan kaldırıldığını ifade ederek, “Bu proje sahipleri kültürel soykırım politikalarını sürdürmek, suyu ve toprağı ticarileştirmek ve doğal geçiş yollarını kapatmak istemektedir” dedi.
AKP iktidarının oyalama politikaları ile üzerine düşen görevi yerine getirmediğini belirten Çetinkaya, AKP’nin ev ödevi olan on maddelik müzakere başlıklarından birinin de ekolojik sorunlar olduğunu, bölgeler üzerinde devam eden HES ve baraj projelerinin durdurulmasına yönelik başlıklar içerdiğini söyledi. AKP iktidarının yıkım projelerini devam ettirmesi çözüm iradesinde ki samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu aktaran Çetinkaya, “Bu durum AKP iktidarının doğayı talanı esas alan politikalarına karşı, ekolojik toplum mücadelesi yürüten kesimlerin ve halkımızın ekolojik toplum mücadelesini yükseltmesini zorunlu kılmaktadır” diye konuştu.
Basın açıklaması  bir vatandaşın  kendini Munzur’un soğuk sularına bırakarak Baraj ve HES projelerini protesto etmesiyle son buldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim