• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 17 °C

Sıcaktan bunalan vatandaşlar Munzur ve Pülümür çaylarına akın etti

Sıcaktan bunalan vatandaşlar Munzur ve Pülümür çaylarına akın etti
Hava sıcaklığının 38 dereceye yaklaştığı Dersim'de sıcaktan bunalan vatandaşlar Munzur ve Pülümür çaylarına akın ediyor.

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının normalin üstünde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Sıcaklığın 38 derece ölçüldüğü Dersim'de başta çevre iller olmak üzere Avrupa'dan gelen çok sayıda vatandaş, bunaltıcı sıcaklardan çareyi Pülümür ve Munzur nehirlerinde serinlemekte buluyor.

Sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle her mevsim ilgi çeken kentte, sıcaklar artış gösterince vatandaşlar, nehir kıyılarına akın etti.

Özellikle Diyarbakır, Mardin,Urfa illerinin yoğun olarak ziyaret ettiği Dersim'de ziyaretçiler iki nehirde serinlemek ve Dersim'i görmenin keyfini yaşadıklarını söylüyor.

Fırat Güneş, "Diyarbakır'dan geldim, havalar sıcaktı, arkadaşlarımla ve ailemle Munzuru görmek istedik. Bütün Kürtleri de burayı görmelerini istiyorum. Munzur çiçektir Munzur güldür"dedi.

Mustafa Özcan, "Sivas'tan Dersim'e geldim, Dersim sıcak suyu güzel, herkes gelsin yaşanılacak yer"ifadesini kullandı.

Seher Kont Erdoğan, "Sıcaklarla Munzur nehriyle baş ediyoruz. Türkiye'nin o kadar şanslı bir şehrinde yaşıyoruz ki serinlemenin bin bir türlü yolu var bence de en güzeli de buraya bahşedilmiş; Pülümür çayında Ovacık vadisinde serinlemek için bir sürü plajlar ve imkanlar var. Su oldukça güzel, hele bu yüksek sıcaklıkta bu serin ve soğuk su inanılmaz güzel, hem bir meditasyon hem de çocuklarımız için muazzam bir eğlence çok keyifli "şeklinde konuştu.

Almanya'dan gelen Volkan Sezgin, " Hava çok sıcak olduğu için evde kalacağımıza serinlemek için nehir kenarlarına geliyoruz. Hem doğayı görüyoruz hem de serinliyoruz"dedi.

Kentteki yerel işletmecilerde her yıl yerli ve yabancı turistlerin Dersim'e daha fazla ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Şenol Sezgin, "Her yıl Dersime geliyorum, burası çok sıcak ve güzel, burada büyüdüm bu yılda buraya geldim bu Bungalov evleri yaptım. Diyarbakır, Urfa ve Mardin'den insanlarımız  sıcak olduğu için hafta sonları buraya  gelip tatillerini yapıyorlar. İstiyoruz ki memkeketimiz daha iyi olsun ve daha iyi bir yere gelsin"diye konuştu.

Haber:Kenan Korkmaz

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim