• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 12 °C

Munzur Çevre Derneği festival için çağrı yaptı

Munzur Çevre Derneği festival için çağrı yaptı
Munzur Çevre Derneği, 18. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne çağrı yaptı.

Çağrıda, “Festivallerimize sahip çıkmak toprağımıza, köylerimize, ormanlarımıza, yaylalarımıza ve kültürümüze sahip çıkmak, her sene bilinçli bir şekilde çıkarılan orman yangınlarını ve zorunlu göçleri engellemek demektir” denildi.

18’ncisi düzenlenecek olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne ilişkin Munzur Çevre Derneği çağrı yaptı.

Açıklamada, “Dersim Halk Festivali’nde buluşuyoruz. Her sene Temmuz ayının son haftası yapılan Türkiye’nin hatta dünyanın birçok bölgesinden insanların katılım sağladığı 18’ncisi yapılacak olan Munzur, Kültür, Doğa ve Halk Festivali’nde buluşuyoruz” denildi.

“MUNZUR FESTİVALİ’NE MUNZUR OLUP AKALIM”

Açıklama şöyle devam etti:

“Munzur Kültür Doğa ve Halk Festivali bizlerin bir araya gelmesi ve bu birlikteliği güçlendirmesi açısından önemli bir yerde durmaktadır. 2000’li yıllardan bu yana her yaz yapılan ve her yapıldığında bir öncekine göre daha kitlesel geçen Halk Festivali darbe ve OHAL gerekçesiyle 2016-2017 senelerinde yasaklanmıştır. Getirilen yasak, sadece festivale değil, halkın kültürünü ve geleneğini yaşamasına konulan bir ambargonun göstergesiydi aynı zamanda. Üstelik sadece Dersim’de değil birçok bölgede yapılan festivaller yasaklanarak halkın kültürüne ve birlikteliğine gölge düşürülmeye çalışılmıştır.

Bedel ödeyerek, bin bir emek ve kültürle, nakış nakış işlenen festivallerimize güçlü katılım sağlamak ve sahip çıkmak, üzerimize düşürülmeye çalışılan gölgeleri dağıtmak için önemli bir adımdır.

Festivallerimize sahip çıkmak toprağımıza, köylerimize, ormanlarımıza, yaylalarımıza ve kültürümüze sahip çıkmak, her sene bilinçli bir şekilde çıkarılan orman yangınlarını ve zorunlu göçleri engellemek demektir.

18’ncisi yapılacak olan Munzur Kültür Doğa ve Halk Festivali’ne Munzur olup akalım. Birliği, mücadeleyi ve dayanışmayı omuz omuza örerek yükseltelim.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim