• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 8 °C
  • Tunceli 7 °C

Milletvekili Erol: "Yaşananlar bizi isyan etme noktasına getirdi"

Milletvekili Erol: "Yaşananlar bizi isyan etme noktasına getirdi"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Hepimizin susmak yerine, kapalı yerlerde konuşmak yerine hepimizi isyan etme noktasına getirdi" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, bugün kentte yapacakları "Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma" yürüyüşü ile ilgili konuşurken, "Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş oldu bu ölüm olayı. Hepimizin susmak yerine, kapalı yerlerde konuşmak yerine hepimizi isyan etme noktasına getirdi" dedi.

CHP'nin Tunceli'de bugün yapacağı yürüyüş ile ilgili basın toplantısı düzenleyen CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yürüyüşün temel amacının Tunceli'nin bir terör kenti olmadığını ve Cumhuriyet kenti olduğunu ifade etmek ve terörün karşısında olduklarını göstermek olduğunu söyledi. CHP'li Erol, yakın bir zamanda Tunceli sınırları içinde Necmettin Yılmaz adlı öğretmenin terör örgütü tarafından katledilmesinde sonra il başkanlarının yaptığı konuşma ve daha sora kendisinin TBMM'de bir konuşma yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

 

"TUNCELİ BİR TERÖR KENTİ DEĞİLDİR"

"Tunceli'nin terörle anılacak bir kent olmadığını, Tunceli'nin bir Cumhuriyet kenti olduğuna dair söylemlerim daha önce de olmuştu. Tunceli bir terör kenti değildir, buna müsaade etmeyeceğiz. Tunceli'de bu tür terör eylemlerinin bir daha olmaması, bu kentte insanların ölmemesi ve özgür yaşaması için bir eylem yapma ihtiyacı hissettik. bunun içinde bugün teröre karşı yürüyeceğiz. Bugün saat 18.00'de çarşı merkezi yeraltı çarşısı üzerinde Belediye binası önünden toplanarak Cemevimizin bulunduğu Pülümür Çayının kenarına kadar bir yürüyüş yapacağız. Pülümür çayının kenarına kadar yürüdükten sonra Necmettin Yılmaz öğretmenimizin cansız bedeninin bulunduğu Pülümür çayına karanfiller atacağız ve daha sonra da bir basın açıklaması yapacağız. Bu yürüyüşümüze Gurup başkan vekilimiz Levent Gök, Milletvekillerimiz, Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Gülay Yelekçi ve isimlerini henüz alamadığımız diğer milletvekillerimizi de katılacak. Zaten bugün basın açıklamasında bu konuyla ilgili daha detaylı açıklamamız olacak. Yürüyüşümüzün temel amacı, Necmettin öğretmenimizin katledilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Hepimizin yüreğinde bir acı oldu, bir ateş oldu bu ölüm olayı. Hepimizin susmak yerine, kapalı yerlerde konuşmak yerine hepimizi isyan etme noktasına getirdi. Yürüyüşümüzün ve açıklamamızın temel amacı Necmettin öğretmeni anmak ve burada yaşanan terör eylemlerini kınamak."

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefon ile araması ile ilgili olarak ise, "TBMM'de yaptığım konuşmadan sonra sayın Cumhurbaşkanımız beni arayarak kutladı. Bende sayın Cumhurbaşkanımıza nezaketinden dolayı teşekkür ettim. Tunceli halkının yaklaşımının benim konuşmamda söylediğim yaklaşım olduğunu kendisine belirttim. Aramızdaki konuşma bittikten sonra konuyu genel başkanıma aktardım ve konuşmanın içeriği ile ilgili genel başkanıma bilgi verdim" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim