• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

Milletvekili Erol, “Belediyeye ait hiçbir mülkün satışı söz konusu değil”

Milletvekili Erol, “Belediyeye ait hiçbir mülkün satışı söz konusu değil”
CHP Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli Belediyesine ait taşınmazların satışı ile ilgili yapılacak olan ihalenin iptal edildiğini açıkladı.

Tunceli Belediyesi, kuruma ait iş yerleri, otopark, mağaza, ev, market, başkanlık konutu gibi taşınmazları, Yerel gazetelere verdiği ilanlarla Salı günü ihaleye çıkardığını duyurmuştu.

2886 sayılı ihale Kanununun 45. maddesine göre ihaleye çıkarılan yerlere yaklaşık 50 bin ile 445 bin arasında fiyat biçilmişti. Kuruma ait taşınmazların satılmaması için Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel ile görüşen milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlimizin Valisi sayın Tuncay Sonel atandığı günden bugüne dek, gerek Valilik görevi, gerekse kayyum Belediye Başkanı olarak son derece başarılı işlere imza atarak devletle halk arasında köprü kurmuş kısa zamanda Tunceli halkının gönlünde taht kurmuş birisidir.

Basına yansıyan satış Belediye mülklerinin satışı değildir. Belediye mülkünde bulunan 12 adet bakımsız ve hiçbir geliri olmayan konutun belediyeye yük getirmemesi açısından değerlendirmeye yönelik fikir oluşturma amaçlı, ihtiyaç sahiplerine tahsis edilmesine yönelik bir araştırma olduğudur. sayın Valiyle yaptığımız görüşmede Belediyeye ait hiçbir mülkün satışının söz konusu olmadığı gibi bahsi geçen 12 konutun ihtiyaç sahibi ailelere sosyal konut olarak ücretsiz tahsis edileceğini ifade etmiştir. Sayın Valimizin bu davranışı son derece insani ve sosyal devlet anlayışının yansımasıdır. Eminim ki Sayın Valimiz ilimizin sosyal, kültürel ve inançsal değerlerine aykırı bir davranış içinde bulunmayacağı gibi bizim adımıza da bu değerlere sahip çıkmayı kendisine görev edinmiş birisidir”dedi.

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Şehir Merkezinde, Tunceli Belediyemize ait Başkanlık Lojmanı(Dubleks) dahil 12 Daire ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak olup; vatandaşlarımızdan kira ücreti alınmayacaktır ”denildi.

milletvekili-erol,-belediyey-ait-satis-soz-konusu-degil-(2).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim