• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 23 °C

Memur olamadı, seyyar satıcı oldu

Memur olamadı, seyyar satıcı oldu
Dersim’de İktisat mezunu Zeki Bağan, köy ürünleri satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi İktisat mezunu olan Zeki Bağan, KPSS’de 80 puan aldığı halde atanamayınca iş hayatına atılmaya karar verdi.

Sınavda yüksek puan alabilmek için dershaneye gittiğini ve atanabilmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Zeki Bağan, 2014 yılında yapılan KPSS’de 80 puan aldığını belirterek, "Aradan onca zaman geçmesine rağmen hala atanamadım. Atanamayınca boş boş durmaktansa köy ürünlerini satmaya karar verdim. Daha sonra köylerden yumurta temin etmeye başladım. Yaptığım işten şuan memnunum fakat ne kadar memnun olsam kendi işimi yapmak daha iyi olurdu. Kendi bölümümü daha çok arzu ederdim. Bu noktada yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini bekliyorum.” diye konuştu.

“Geçimini sağlamak için köy ürünleri satıyor”atanamayan-universitreli-koy-urunleri-satiyor-(4)-min.jpg

Zeki Bağan, “Bu işe ilk olarak kendi köyümde yumurta satarak başladım. Günde ortalama 400-500 tane yumurta satıyordum. 5 kardeşiz, aile geçimini sağlamak için işimi daha da büyütmeyi düşündüm.  Cirom şu an ortalama olarak asgari ücret civarında gidip geliyor. İnsanlara daha iyi hizmet etmek için elimden geldikçe sağlıklı, doğal, organik köy ürünlerini halkımızla buluşturmaya çalışıyorum. Fakat şu an kendimi bir kenara itilmiş ve insanlara hizmetten men edilmişim gibi hissediyorum. Çünkü asıl mesleğim memurluk, memurlukta daha çok hizmet edeceğimi düşünüyorum.”dedi.

“Hava koşulları işimi etkiliyor”

Dersim’de işsizlik oranın yüksek olduğuna dikkat çeken Bağan,  zor koşullara rağmen hayat mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Bağan, “Hava koşulları yaptığım iş itibariyle beni çok etkiliyor. Havaların  çok soğuk olması işime olumsuz şekilde yansıyor. Yağmur yağması can sıkıcı olabiliyor, açıkta satış yapmak çok zor ama mecburum bunu yapmak zorundayım”

“Dersim’de işyeri kiraları çok yüksek”

Dersim’de üretimin az olduğuna, kiraların ise yüksek olmasına dikkat çeken Bağan, “Ben geçtiğimiz günlerde  il dışına gittim ve oradaki dükkân fiyatlarını  sordum çok uygundu ama Dersim’de dükkân kiraları çok pahalı,  buda ister istemez insanı sokağa mahkum ediyor. Keşke bu konuda biraz alternatifimiz olmuş olsaydı. Benim burada yaptığım iş sıkıntılı bir iş herkesin yapabileceği bir iş değildir. Dersim’de ciddi derecede genç nüfusta bir işsizlik var. Zaten genç nüfusumuzun bir kısmı başka şehirlere akmakta, burada mevcut gençlerimizin çoğu da işsiz dolaşmakta, bu üzücü bir durum tabi burada sanayi ve tarım gelişmiş olsa ister istemez iş imkanları olurdu.”dedi.

Haber: Anıl Yüksel

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim