• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • Tunceli 7 °C

Koyunlar kuzularla buluştu VİDEO HABER

Koyunlar kuzularla buluştu VİDEO HABER
Kapılar açıldı, kuzuları annelerine kavuşma heyecanı sardı. İlkbaharın müjdecisi de sayılan koyun ve kuzuların buluşması duygusal anlara sahne oldu.

Pertek İlçesi´ne bağlı Çakırbahçe Köyü´nde koyun besleyen sürü sahipleri, İlkbahar mevsiminin de gelişini müjdeleyen koyun ve kuzuların buluşmasını günde iki kez gerçekleştiriyor.

Bahar mevsimiyle birlikte yeni doğan kuzuların süt emzirmesi, annelik duygusunun tüm canlılarda değişmediğini gösteriyor. Koyunların ahırın önüne gelmesiyle birlikte kapılar açılınca hücum eden kuzular, koku ve ses yöntemiyle 800 koyun içinde annelerini arıyor. Annelerine kavuşan kuzular, o sütün tadını çıkarıyorlar.

70 yaşındaki Cemile Acim, “Koyun melediği kuzu sesinden tanıyor. Hemen ona doğru koşar. Kuzu meler koyun koşar, koyun meler kuzu koşar. O yüzden herkes sahibini tanır, nasıl bir anne çocuğunu tanır ise kuzular ve koyunlarda öyledir herkes kendi yavrusuna koşar”dedi.

Koyunların ve kuzuların sabah ve akşam olmak üzere iki kez buluştuklarını belirten Günay Acim, “Biz kuzuları saldığımız zaman annelerine koşup buldukları zaman bizde onlar gibi mutlu oluyoruz. Anneleri ses ve kokusuyla birbirini bulabiliyorlar. Yani içgüdüsü ve kokusuyla buluyorlar ”şeklinde konuştu.

Koyun ve kuzuların buluşmasının bereket anlamına getirdiğini söyleyen Gülüstan Yılmaz ise, “Koyunlar kuzulayınca kuzularla buluşunca mutlu oluyoruz. Yağmurlar yağınca ve otlar olunca daha mutlu olacağız. Kuzular ve koyunlar meraya gidince saman ve yem sorunu olmaz.”diye konuştu.

Koyunların ve kuzuların yarım saat süren buluşmasının ardından ayrılık yeniden başlıyor, kuzular ahıra, koyunlar ise açık arazide çitle çevreli yerlerine konuluyor. Koyunlar ile kuzuları gece boyunca sabahki kavuşma anını adeta sabırsızlıkla bekliyor.

HABER & VİDEO: ALİ HAYDAR GÖZLÜ

 

koyunlar-kuzularla-bulustu-(1).jpgkoyunlar-kuzularla-bulustu-(4).jpgkoyunlar-kuzularla-bulustu-(5).jpgkoyunlar-kuzularla-bulustu-(6).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim