• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C

Kılıçdaroğlu’nun memleketinden Çakıcı’ya tepki

Kılıçdaroğlu’nun memleketinden Çakıcı’ya tepki
Kılıçdaroğlu'nun, Alaattin Çakıcı tarafından mektupla tehdit edilmesi, Dersim'de basın açıklamasıyla protesto edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz" sözleri sonrası Alaattin Çakıcı tarafından mektupla tehdit edilmesi, Dersim'de basın açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, "Ne partimizin bir üyesi ne bir yöneticisi ne de genel başkanımız, tehditlere pabuç bırakmayacaktır." dedi.

Sanat Sokağında düzenlenen açıklamaya Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Avukat Kenan Çetin, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katıldığı açıklamada konuşan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, mafya lideri Alaattin Çakıcı tarafından yapılan tehdit ve hakaretin sadece genel başkanlarına değil, Türkiye’nin toplumsal barışına, devlete, demokrasiye ve halka yapılmış bir tehdit olduğunu söyledi.

AKP ve MHP'nin tehdit karşısında sessiz kalmasına tepki gösteren Çelik, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu mermi ile korkutamadılar, suikast girişimi ile korkutamadılar, linç etmeye çalıştılar korkutamadılar, fezleke ile korkutamadılar. Şimdi de mafya bozuntusunun tehdit mektubu ile korkutmaya çalışmaktadırlar" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da Kanal İstanbul Projesi hakkında söyledikleri için soruşturma açıldığını hatırlatan Çelik, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını eleştirdiği için hakkında fezleke hazırlanıyor. Yerel mahkemeler Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyor ve uygulamıyor. Düşünce açıklayan aydınlar, işini hakkıyla yapan gazeteciler cezaevlerinde tutuluyor. Şimdi de bir mafya bozuntusunun ana muhalefet liderini tehdit ettiği bir noktaya geldik. Demek ki hukuk reformu buymuş” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin tüm devlet yetkilileri ile Cumhuriyet Savcılarına göreve davet ettiklerini dile getiren İl Başkanı Çelik, “Ne partimizin bir üyesi ne bir yöneticisi ne de genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, mafya bozuntularının tehditlerine pabuç bırakmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu mafya çete düzenine son verilecektir. Bugüne dek baskılardan, tehditlerden ve saldırılardan korkmadık; bundan böyle de korkmayacağız. Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz. Buradan Cumhuriyet savcılarını ve devleti göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim