• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 25 °C

Kadına yönelik şiddetle mücadele komisyon toplantısı yapıldı

Kadına yönelik şiddetle mücadele komisyon toplantısı yapıldı
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Komisyon toplantısı Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Elaldı, Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rahmi Aydın, İl Jandarma Komutanlığı Komutan Yardımcısı Ümit İlbayı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Sercan Özaydın, İl Müftü Yardımcısı Zafer Güneş, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür V.Bilgehan Özdemir,  İl Göç İdaresi Müdürü Fethi Ahmet Demirkol, İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdür V.Haydar Beyaztaş, SYDV Müdürü Eylem Mut, Rehberlik Araştırma Müdürü Koray Yıldırım ve Psikolog Gürol Asan, Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Hüseyin Gürboğa, Tunceli Barosu Avukatlarından Eda Erdoğan Can, Reyhan Helin Bulut, KAMER Vakfı temsilcileri Haskar Erdoğan, Güneş Can ve ŞÖNİM Müdürü Rojda Bulut katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, “Bilindiği üzere Ülke gündemimizi son zamanlarda kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı vakaları meşgul etmektedir. Her gün yeni haberlerle güne başlamaktayız. Tunceli İlimizde kadına yönelik şiddet vakaları az yaşanmasına karşın uygulanan şiddet türleri incelendiğinde sözel şiddettin ön plana çıktığını görmekteyiz. Bu gün gerçekleştireceğimiz bu toplantıda Ocak 2018 tarihinde almış olduğumuz kararların uygulanması ve yapılan çalışmalar hakkında siz Komisyon üyelerine bilgi verilecek ve ilimiz ile ilgili istatistiki bazı veriler sunulacaktır. Kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında alınması ve yapılması gereken çalışmalar tespit edilecektir. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından alt komisyonlarda görüşülen 2018-2020 tarihlerini kapsayan kadına karşı şiddetle mücadele “İl Eylem Planı” taslağı siz değerli katılımcılara sunulmuş olup, Kurumlarımızın eylem planı ile ilgili Kurumsal önerilerini İl Müdürlüğümüze bildirmenizi istiyoruz. Toplantımızın şiddetle mücadele kapsamında Tunceli ilimiz için güzel çalışmaların yapılmasına vesile olmasını diliyorum. Toplantıya göstermiş olduğunuz ilgi ve katılımlarınız için teşekkür ediyorum”dedi.

Toplantı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) personeli Sosyal Çalışmacı Çiğdem Cengizhan tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında istatistiki bilgiler verilmesiyle son buldu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim