• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

İş adamları Dersim’e yatırım için seferber oldu

İş adamları Dersim’e yatırım için seferber oldu
Avrupa’da yaşayan Dersimli iş adamları bir araya gelerek memleketlerine yatırım yapacak.

İşsizlik ve göçün yoğun yaşandığı Dersim’de ekonomik hayatın canlanması ve istihdam sağlanması amacıyla Avrupa’da yaşayan iş adamları harekete geçti. Dersim’de başta tekstil ve turizm olmak üzere birçok alanda yatırım yapılması amacıyla toplanan iş adamları ilde işsizliğin önlenmesini hedefliyor.

Avrupa’da bulunan Dersimli iş adamların bir araya gelmesine öncülük eden iş adamları Cemal Bey ve Nurettin Arslan, çok sayıda insanın istihdam edileceği projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarını başlattı.

Vali Tuncay Sonel'in çabalarıyla turizm ve sanayi yatırımlarıyla gündeme gelen ilde, kısa bir zaman önce Almanya'da yaşayan Mazgirtli bir iş adamı, memleketine 200 milyon Euroluk entegre tekstil tesisi yatırımı yapacağı müjdesini vermişti.

is-adamlarindan-dersim-icin-seferberlik-(2).jpgGurbetçi işadamının, ilde yapacağı fabrikada 3 bin kişinin istihdam edileceğini belirten Vali Sonel, bu haberi öğrendiği anda büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadığını anlattı.

Söz konusu tesislerin Tunceli Organize Sanayi Bölgesi'nde 95 dönümlük bir alan üzerinde 1 yıl içerinde tam kapasite faaliyete başlamasının planlandığını kaydeden Vali Sonel, 15 dönümlük alana kurulacak ilk fabrikanın temelinin ise 1 ay içinde atılacağı söyledi.

İş adamlarının ilde yatırım girişimi ile ilgili konuşan Vali Sonel, "Cemal Amca" dediği memleket sevdalısı gurbetçi iş adamının, kendi öz kaynağı ile yola çıktığını ancak devletin bölgedeki yatırımcılara sunduğu teşvikten de faydalanacağını ifade etti. Hızla hayata geçecek entegre tekstil tesisleri sayesinde Tunceli'nin istihdam noktasında da Elazığ, Kovancılar, Erzincan gibi komşu il ve ilçeler açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Fabrikada 3 bin kişi istihdam edilecek. Bu kadar çok sayıda insanı Tunceli merkezde bulmak imkansız. Çevre il ve ilçelere de ciddi bir istihdam imkanı sunarak ilimiz bu noktada bir cazibe merkezi haline gelmiş oldu. Halen Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı tekstil fabrikalarımızda çalışanların bir bölümü servislerle yakın ilçelerden geliyor" diye konuştu.

Vali Sonel - Cemal Bey

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim