• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 15 °C

İnsan zinciri eylemine takipsizlik

İnsan zinciri eylemine takipsizlik
Munzur Özgür Aksın Meclisi Ovacık Gözelerinde yapılan peyzaj projesine karşı yapılan insan zinciri eylemine yönelik yapılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Munzur Özgür Aksın Meclisi Ovacık Gözelerinde yapılan peyzaj  projesine karşı 22 Ağustos tarihinde insan zinciri eylemi yapmıştı. Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilen Munzur Gözeleri’nde peyzaj projesinin yapımı karşı Munzur Özgür Aksın Meclisi’nin çağrısıyla, insan zinciri eylemine ilişkin Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, EMEP İl Başkanı Ergin Tekin, EMEP GYK üyesi Mustafa Taşkale, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefetten ifadeye çağrılmıştı.

Av. Barış Yıldırım, savcılığın takipsizlik kararı verdiğini duyurarak gerekçeyi de paylaştı. Yıldırım, "Ovacık (Tunceli) Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Ağustos 2020 tarihinde Munzur Gözleri Rekreasyon Projesi'ne karşı Munzur Özgür  Aksın Meclisi olarak gerçekleştirdiğimiz insan zincirinden kaynaklı hakkımızda 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet Etmek suçundan yürüttüğü soruşturma sonucunda Takipsizlik kararı verdi" dedi.

"Yapılan soruşturmada toplanan delillerin ve alınan şüpheli beyanların tümüyle birlikte değerlendirilmesi neticesinde ; 2911 sayılı Kanunda “toplantı” ve “gösteri yürüyüşü” kavramlarının; “halkı aydınlatmak ve bir kamuoyu yaratmak suretiyle o konuyu benimsetmek” olarak tanımlanması ve AİHM'nin Ollinger/Avusturya (29.09.2006, No: 76900/01) ve Barankevich/Rusya (26.07.2007, No: 10519/03) kararlarında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ifade özgürlüğü ile ilişkisinin açıkça vurgulanması hususları gözetildiğinde, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin bizzat yöntem olarak, meşru ve mutad olduğu, düşünce ve kanaat açıklamanın özüne uygun bulunduğu ve sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemlerinden biri olduğu kabul edildiği herkesin önceden izin almaksızın, şiddet veya silah kullanmadan gösteri veya toplantı düzenleyebileceği ve bu hususun demokratik toplumlarda anayasal bir hak kapsamında kaldığı" belirtildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim