• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 20 °C

Hasan Saltık İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı

Hasan Saltık İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye’de yaklaşık 30 yıldır müzik piyasasında önemli çalışmalara imza atan yapımcı Hasan Saltık, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Bugün Kartal Cemevi'nde gerçekleştirilen cenaze törenine, Saltık'ın ailesinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, politikacılar ve sanatçılar katıldı.

Törende taziyeleri Saltık’ın eşi Nilüfer Saltık ve annesi Karanfil Saltık kabul etti.

Saltık, törenin ardından Küçükyalı Mezarlığı’na defnedildi.

Anadolu’nun müzikal zenginliği dünyaya tanıtan Kalan Müzik'in sahibi 57 yaşındaki Hasan Saltık önceki gün, Bodrum’da kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Saltık’ın cenazesi defnedilmek üzere İstanbul’a getirilmişti.

Törenle ilgili Twitter hesabından mesaj paylaşan Ekrem İmamoğlu, “Yaptığı çok kıymetli müzikal arşiv çalışmaları ile tüm dünyaca tanınan, önemli projeleriyle kültür dünyamıza katkı sunmuş Hasan Saltık’ı, Kartal Cemevi’nden sonsuzluğa uğurladık. Kederli ailesine taziyelerimizi ilettik, acılarına ortak olduk. Devri daim olsun…” dedi.

 

Hasan Saltık kimdir?

Klasik müzik ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964 yılında Dersim'de dünyaya geldi.

İlköğrenimini Dersim'de, ortaöğrenimini ise İstanbul'da tamamlayan Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesine devam etti.

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk'un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik'i kuran Hasan Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri "Kalan Müzik" etiketi altında yayınladı.

hasan-saltik-son-yolculuguna-(1).jpghasan-saltik-son-yolculuguna-(2).jpghasan-saltik-son-yolculuguna-(4).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim