• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Tunceli 12 °C

Hakim Onur Alan'ın ismi Ovacık'ta yaşayacak

Hakim Onur Alan'ın ismi Ovacık'ta yaşayacak
Pülümür’de polis helikopterinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki hakim Onur Alan´ın adı görev yaptığı Ovacık ilçesindeki Gözeler İlkokuluna verildi.

Pülümür İlçesi yakınlarında 18 Nisan 2017’de düşen polis helikopterinde yaşamını yitiren 12 kişiden hakim 29 yaşındaki Onur Alan´ın adının Ovacık’ta ilkokula verilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törene, Vali Tuncay Sonel, 8. Kolordu Komutanı Korg. Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğg. V. Vedat Çolak, Hozat 51. Komando Tugay Komutanı Albay Çetin Köklü, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ersin Tursun, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Ovacık Kaymakamı Selim Çomaklı, Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Alb. Tekin Aktemur, İl Genel Meclis Başkanı Zülfü Külahçı, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Şehit Hâkim Onur Allan’ın Babası Mahmut Alan, Annesi Fatma Alan ile kız kardeşi Pelin Alan, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Oğlunun isminin yazılı bulunduğu tabelayı gören Fatma Alan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Törende bir konuşma yapan Baba Mahmut Alan, “Allah hepinizden razı olsun. Artık bu okula Onur’umun adını verdiniz, Onur’umuz sizin oldu, okul ’da bizim oldu. Tabi bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatan bir bütündür. Oğulsuz duruluyor ama vatansız durulmuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Şehitlerin hatırasını her zaman yaşatacaklarını söyleyen Vali Tuncay Sonel ise “Bu güzel vatan uğruna rengini şehitlerimizin kanından alan beyaz ayyıldızlı Albayrak uğruna güzel ülkemiz uğruna, nice şehitler verdik. Geçmişte ve yakın zamanda son olarak Afrin’de de canlarını feda hiç düşünmeden feda eden yiğit kahramanlarımız var. Onlardan bir tanesi de bu gün Ovacık’ta çalışmaktayken Şehit olan merhum Hâkim Onur Alan kardeşimizdir. Biz şehitlerimizin hatırasını yaşatacağız. Bizler, şehit yakınlarımızı sadece yılın belirli gün ve haftalarında değil, her daim onların yanında olacağız. O’nlar bizim her zaman baş tacımızdır”diye konuştu.

Kurdele kesimini şehidin ailesi ve öğrenciler ile birlikte kesen Vali Sonel ve beraberindekiler okulu gezip, Şehit Hâkim Onur Alan İlkokulunda şehid anısına yaptırılan ve şehidin bilgilerinin yer aldığı panoyu inceledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim